1976 Sommer-OL I Montreal

1976 Sommer-OL I Montreal
1976 Sommer-OL I Montreal
Video: 1976 Sommer-OL I Montreal
Video: 1976 Montreal Olympic Opening Ceremony 2023, Februar
Anonim

De Olympiske Lege er altid blevet en milepæl i sportens verden. Sommer-OL 1976 var ingen undtagelse. Med hensyn til antallet af deltagere og antallet af tildelte priser blev de en af ​​de mest repræsentative. Sikkerhedsforanstaltningerne truffet efter det mindeværdige terrorangreb ved de forrige OL i München var også imponerende.

1976 Sommer-OL i Montreal
1976 Sommer-OL i Montreal

Sommer-OL 1976 blev afholdt i Montreal, Canada. Det blev åbnet som landets leder, dronning Elizabeth II, hele den kongelige familie var til stede ved åbningsceremonien. Et rekordstort antal atleter deltog i konkurrencen - 7121 atleter fra 121 lande. Ikke uden politiske demarker - 29 afrikanske lande forlod OL og protesterede mod den nyligt afholdte kamp for det sydafrikanske nationale rugbyhold i New Zealand.

Ceremonien for at tænde den olympiske flamme var meget interessant: fakkelen, der blev bragt til Athen, blev overdraget til en canadisk atlet, der tændte ild i en skål på stadionet. Derefter forvandlede en speciel elektronisk enhed flammepartiklerne til elektricitet og derefter til radiobølger. Signalet blev modtaget i Montreal, hvor det blev konverteret til ild igen.

Med hensyn til omkostningerne ved at være vært for spillene blev OL i Montreal de dyreste i historien, de brugte 5 milliarder dollars på det. Med hensyn til den aktuelle valutakurs er dette omkring 20 milliarder. Byen betalte gælden til OL indtil 2006. Med tanke på terrorangrebet ved OL i München i 1972, som kostede elleve medlemmer af det israelske hold og en tysk politibetjent, blev der taget meget alvorlige sikkerhedsforanstaltninger. Mere end 20 tusind mennesker var involveret i dens levering.

OL i 1976 blev en triumf for Sovjetunionens hold, der vandt 49 guld-, 41 sølv- og 35 bronzemedaljer. Andenpladsen gik også til landet for den socialistiske lejr, atleter fra DDR vandt 40 guld-, 25 sølv- og 25 bronzepriser. Tredjepladsen gik til OL fra USA med 34 guld-, 35 sølv- og 25 bronzemedaljer. I alt vandt repræsentanter for tyve lande medaljer. Udførelsen af ​​det canadiske hold var uventet svag, værterne for spillene vandt ikke en eneste guldmedalje.

Resultaterne af denne olympiade vurderes på forskellige måder. På den ene side demonstrerede atleterne igen dygtighed og styrke og satte mange nye verdensrekorder. På den anden side følte de sig meget ubehagelige under sikkerhedspersonalets nøje overvågning. Tv-seere blev meget irriterede over den påtrængende reklame, ved hjælp af hvilken arrangørerne forsøgte at dække de enorme omkostninger. På trods af alle disse ulykker sluttede sommer-OL i Montreal og kom for evigt ind i historien om den olympiske bevægelse.

Populær af emne.