Hvor OL I Sommer Blev Afholdt I 1976

Hvor OL I Sommer Blev Afholdt I 1976
Hvor OL I Sommer Blev Afholdt I 1976

Video: Hvor OL I Sommer Blev Afholdt I 1976

Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2022, November
Anonim

Retten til at være vært for de olympiske sommerlege i 1976 fik det canadiske Montreal, der konkurrerede med sine stærke rivaler - Moskva og Los Angeles med sin sejr. Denne lille øby, omgivet af vandet i St. Lawrence modtog hundreder af tusinder af turister i løbet af to uger af Olympiaden.

Hvor OL i sommer blev afholdt i 1976
Hvor OL i sommer blev afholdt i 1976

De Olympiske Lege er utvivlsomt en af ​​de mest ambitiøse internationale begivenheder. Det påvirker flere vigtige områder af menneskeliv og aktivitet: politik, økonomi og sport. Hovedstaden i den fremtidige olympiade er valgt på forhånd, så byen har tid til at forberede sig på at modtage gæster. For at gøre dette er det ikke kun nødvendigt at give dem indkvartering og sportsfaciliteter, men også at udvikle en plan for fritidsaktiviteter og træffe foranstaltninger til at forbedre sikkerheden.

I maj 1970 besluttede Den Internationale Olympiske Komité spillestedet for legene i 1976. Tre byer var på dagsordenen: Moskva, Montreal og Los Angeles og i den rækkefølge. Den sovjetiske hovedstad var favoritten, og de russiske medier var endda hurtige til at meddele komiteens positive beslutning til fordel for Moskva, selvom der endnu ikke var truffet nogen beslutning. Medlemmernes afstemning blev gennemført i to faser. I den første runde blev Los Angeles elimineret, og næsten alle hans stemmer gik til den canadiske by. Montreal vandt med 41 stemmer mod 28.

Montreal havde seks år til at foretage de nødvendige forberedelser. Byens embedsmænd sagde, at OL i Montreal vil være beskedent og simpelt "i tradition for menneskelig storhed", hvilket betyder, at sport kommer først. Snart måtte jeg glemme det høje løfte. Næsten med det samme blev det klart, at byen ikke ville overholde budgettet. De planlagte 310 millioner dollars resulterede i næsten 20 milliarder dollars. For at modtage dette beløb måtte byen tage et kæmpe lån, der først blev tilbagebetalt i 2006.

Opførelsen af ​​de olympiske faciliteter blev udført under vanskelige forhold. Der var svær frost, fejltagelser fra designere førte til dødsfaldet af et dusin arbejdere. Entreprenører, der ikke modtog deres penge til tiden, strejkede nu og da. Montreal-legene er blevet de dyreste i OL-historien.

Populær af emne.