Mænds Skiskydningsteam Tog Guld I Stafetten

Mænds Skiskydningsteam Tog Guld I Stafetten
Mænds Skiskydningsteam Tog Guld I Stafetten

Video: Mænds Skiskydningsteam Tog Guld I Stafetten

Video: Mænds Skiskydningsteam Tog Guld I Stafetten
Video: DM Masters 2017 inde 200 m stafet 2024, Kan
Anonim

Det russiske skiskytterhold har ikke vundet guldmedaljer i stafetløb i 30 år. Ved de olympiske lege i Sochi kunne de bevise, at deres hold er det bedste i denne form for program.

Relævindere
Relævindere

På tærsklen til den sidste dag af de Olympiske lege i Sochi var russiske skiskyttere i stand til virkelig at glæde deres fans. Herrelaget vandt guldmedaljen i det mest prestigefyldte løb - stafetten. Den samme sejr hjalp det russiske hold til at tage den førende førsteplads i medaljestillingen.

Dette løb viste sig at være meget underholdende, fordi striden om medaljer fortsatte indtil sidste minut af konkurrencen. I løbet af løbet skiftede lederne ofte, når alt kommer til alt, er skiskydning ikke en forudsigelig sport. Den resulterende guldmedalje viste sig at være den første olympiske medalje i stafetløbet om Rusland. Faktisk blev sidste gang en sådan medalje kun vundet af sovjetiske atleter i 1988 i Calgary.

Den første, der løb, var Alexei Volkov, som var i stand til at vise et godt træk og ikke give slip på lederne af løbet - nordmændene, der med tillid førte op til den fjerde etape af stafetten. På grund af uheld under anden skydning sluttede Volkov femtende, men da han passerede stafetten, var han i stand til at reducere afstanden til 16 sekunder.

Den anden russiske skiskytter var Evgeny Ustyugov, der sluttede 24 sekunder bagud. I det øjeblik så det ud til, at nordmændene helt sikkert ville få deres guldmedalje, især da de olympiske mestre Bjoerndalen og Svendsen allerede kørte i de sidste to etaper.

Den tredje etape blev betroet at køre Dmitry Malyshko, som ikke var særlig stabil denne sæson. Dette løb viste sig at være en succes for ham, da han var i stand til at overvinde skudlinjerne næsten fejlfrit og også viste et godt træk. Malyshko sendte stafetten til Shipulin tredje og tabte 16 sekunder til lederen.

Anton Shipulin blev en rigtig helt i dette løb. På trods af to straffe i det første skydebane var han i stand til at koncentrere sig og skyde rent fra tribunen. Derudover indrømmede han ikke overgangen til den tyske shemp, der forlod skydebanen først. Halvanden kilometer før mål lykkedes Shipulin at omgå den tyske atlet, og ved målgangen gjorde han sit bedste for at få en så længe ventet medalje.

Repræsentanterne for Tyskland blev relæets sølvmedaljer, og østrigerne modtog bronze. Det er værd at bemærke, at mænds skiskydningsteam i alt lavede 8 straffe, hvilket er betydeligt mere end hold fra andre lande.

Anbefalede: