FIFA World Cup: Grundlæggende Regler

Indholdsfortegnelse:

FIFA World Cup: Grundlæggende Regler
FIFA World Cup: Grundlæggende Regler

Video: FIFA World Cup: Grundlæggende Regler

Video: FIFA World Cup: Grundlæggende Regler
Video: FIFA World Cup 2022 Qatar Qualification Process Explained 2024, April
Anonim

Så snart en gang hvert fjerde år begynder en samtale om reglerne, ifølge hvilke fodbold-verdensmesterskabet er organiseret og afholdt, for eksempel det brasilianske verdensmesterskab 2014, skal fansen straks og ikke altid med et venligt ord huske dommeren fra spilene. Af en eller anden grund glemmer man helt eksistensen af andre organisatoriske regler, ifølge hvilke den største turnering i fireårsperioden afholdes.

FIFA verdensmesterskaber afholdes i henhold til FIFA regler
FIFA verdensmesterskaber afholdes i henhold til FIFA regler

Langt fra den stærkeste

Den sidste fase af mesterskabet deltager af 32 hold, der traditionelt kaldes de stærkeste. Men i praksis er dette ikke altid sandt. Når alt kommer til alt er det kun de bedste hold fra hvert kontinent, der har den tilsvarende kvote fra det internationale fodboldforbund (FIFA), der får ret til at spille ved verdensmesterskabet. Forresten, der foretrækkes de at blive kaldt planeterne. Og derfor er det langt fra en kendsgerning, at nogle af de europæere, der ikke nåede den sidste runde, er svagere end deres glade konkurrent. For eksempel fra Latinamerika eller Afrika.

Uddannelse

Den første etape af mesterskabet, ofte kaldet kvalificering, er den traditionelle kvalificerende konkurrence. De drives af regionale føderationer på næsten alle kontinenter (Asien, Afrika, Europa, Oceanien). Og også i Nord- / Central- og Sydamerika. Den eneste verdensmesterskab, hvor kun de sidste konkurrencer blev afholdt, var den allerførste i 1930.

Selvom alle kvalificerende turneringer er organiseret af de kontinentale fodboldforbund (i Europa, hvor det russiske landshold spiller, dette er UEFA), afhænger antallet af grupper og deltagere i den fremtidige sidste fase af FIFAs beslutning. Det bestemmer alene, hvor mange vindere af regionale turneringer, der direkte går til det samme Brasilien eller Rusland-2018, og hvem der vil have yderligere kampe. Hovedmålet med en sådan politik, hvor mange virkelig stærke hold udelades, er at give sportsincitamenter til asiatisk, afrikansk og latinamerikansk fodbold, som er lidt mindre udviklet end deres europæiske eller sydamerikanske kolleger.

Som et resultat af et sådant system blev der kun valgt 13 ud af 53 hold fra det europæiske kontinent til Brasilien, inklusive Rusland. Og ud af ni sydamerikanske (ekskl. Selvfølgelig hjemmelaget) - fem. På det asiatiske kontinent kæmpede 43 hold om fire billetter og et sted i min-turnering af de to hold. Bare fire heldige rejser til Brasilien. Afrika fik fem pladser fra FIFA, og 47 tabere blev efterladt. I Nord- og Mellemamerika konkurrerede 35 hold om tre direkte spots og et andet i play-offs. Fire af dem rejser også til Brasilien. Oceanien viste sig at være det eneste tætbefolkede kontinent, der ikke vil være repræsenteret i turneringen. Vinderen af denne zone, New Zealands landshold i yderligere kampe tabt til Mexico.

Nedsat billet

I henhold til FIFA-reglerne er en billet til hovedturneringen i fireårsperioden formelt gratis, og faktisk modtager kun værtslandets hold til gengæld for store organisatoriske udgifter. Det er ikke svært at gætte, at holdet i denne sydamerikanske stat blev hende i Brasilien. Det er nysgerrig, at der indtil 2002 blev leveret en lignende fordel til den regerende mester. Men senere ændrede situationen sig, og 2010-mesteren Spanien kæmpede for en tur til Rio de Janeiro og Curitiba på lige fod med resten.

Hvem spiller i finalen?

Den afgørende etape af verdensmesterskabet afholdes i to etaper. 32 hold deltager i den første, men efter afslutningen af otte gruppeturneringer forbliver nøjagtigt halvdelen i en runde. Den anden etape eller playoffs kan kaldes en knockout-turnering. Inden for dets rammer afholdes henholdsvis 1/8, kvart- og semifinalen. Og verdensmesterskabet vil gennemføre to afgørende kampe direkte om medaljerne - guld og bronze og præsentationen til vinderen af verdensfinalens hovedfinal.

Anbefalede: