Hvorfor Nogle Lande Nægtede At Deltage I OL I Moskva I 1980

Hvorfor Nogle Lande Nægtede At Deltage I OL I Moskva I 1980
Hvorfor Nogle Lande Nægtede At Deltage I OL I Moskva I 1980

Video: Hvorfor Nogle Lande Nægtede At Deltage I OL I Moskva I 1980

Video: Hvorfor Nogle Lande Nægtede At Deltage I OL I Moskva I 1980
Video: Forberedelser til OL i Moskva - 10. juli 1980 2023, Juni
Anonim

De olympiske sommerlege, der blev afholdt i 1980, blev afholdt i Sovjetunionens hovedstad fra 19. juli til 3. august. Disse 22. spil blev unikke, da de først blev spillet i Østeuropa og endda i et socialistisk land. Derudover boykotterede en række lande dem.

Hvorfor nogle lande nægtede at deltage i OL i Moskva i 1980
Hvorfor nogle lande nægtede at deltage i OL i Moskva i 1980

Moskva har allerede nomineret sig til at være vært for det 21. sommer-OL, men den canadiske by Montreal vandt. Og når man overvejer ansøgningen til de næste olympiske lege, vandt Moskva mod Los Angeles med et stemmeforhold på 39:20. Dette var stort set fortjenesten for formanden for USSR Sports Committee S. P. Pavlov, der har udført et enormt organisatorisk og forberedende arbejde.

For at afholde OL i Moskva og nogle andre byer i Sovjetunionen, hvor konkurrencerne skulle finde sted (Kiev, Leningrad, Tallinn, Minsk, Mytishchi), blev 78 sportsfaciliteter bygget og rekonstrueret. De strengeste sikkerhedsforanstaltninger blev truffet, så ikke en eneste atlet eller turist blev såret under OL. Den søde bjørneunge Misha blev symbolet på spillene.

Ak, politik greb ind i forberedelsen og gennemførelsen af denne store sportsbegivenhed. I december 1979 trådte sovjetiske tropper ind i Afghanistan. Mange lande, især medlemmer af NATO's militærpolitiske blok, der modsatte sig Warszawa-pagtorganisationen, så dette som en fremragende grund til at frigøre en propagandakrig. Som et resultat annoncerede 65 lande i verden, herunder de stærkeste inden for sommersport, USA, Canada, Japan, Tyskland, Sydkorea, en boykot af OL. Mange lande sendes til Moskva langt fra de stærkeste hold fra deres nationale hold, desuden optræder de ikke under deres nationale flag, men under flag Den Internationale Olympiske Komité. Nogle atleter kom til Sovjetunionen med tilladelse fra deres olympiske komitéer på individuel basis. Under disse betingelser vandt USSR-landsholdet et hidtil uset antal guldmedaljer - 80.

Uanset hvor hårdt sovjetisk propaganda forsøgte at bagatellisere omfanget og betydningen af boykotten, var den moralske skade, der blev lidt af Sovjetunionen, stor. Selvom OL blev universelt anerkendt og holdt på et meget højt niveau. Det er grunden til, at Sovjetunionen og mange af dets allierede i Warszawa-pagten benyttede sig af en gengældelses boykot af de næste OL i Los Angeles.

Populær af emne.