Hvorfor Saudiske Atleter Fik Lov Til At Deltage I OL

Hvorfor Saudiske Atleter Fik Lov Til At Deltage I OL
Hvorfor Saudiske Atleter Fik Lov Til At Deltage I OL

Video: Hvorfor Saudiske Atleter Fik Lov Til At Deltage I OL

Video: Fenerbahce Safiport v Dynamo Kursk | Full Game - EuroLeague Women 2021-22 2022, December
Anonim

Næsten siden genoplivningen af ​​De Olympiske Lege har kvinder modtaget retten til at deltage i dem sammen med mænd. Imidlertid accepterede nogle lande indtil for nylig ikke kvinder i deres hold. Disse stater inkluderer Saudi-Arabien.

Hvorfor saudiske atleter fik lov til at deltage i OL
Hvorfor saudiske atleter fik lov til at deltage i OL

Saudi-Arabien har deltaget i De Olympiske Lege siden 1972. Og hele denne tid bestod holdet kun af mandlige atleter. Denne situation er let at forklare. Saudi-Arabien er et af de mest ortodokse muslimske lande. Kvinders rettigheder i denne tilstand er stærkt begrænsede. Hun har ingen ret til at studere, arbejde eller rejse uden tilladelse fra en mandlig slægtning. Hun kan ikke få licens og køre bil. Selv hendes udseende er strengt reguleret. Enhver kvinde, der har forladt barndommen, er forpligtet til at bære en hijab på offentlige steder - et tørklæde, der dækker hendes hår og nakke og en abaya - en sort kappe med et løst snit på gulvet og med lange ærmer. De fleste kvinder dækker også deres ansigter.

Under sådanne forhold er en kvindes deltagelse i enhver offentlig sportskonkurrence umulig blot af anstændighed og religiøs moral.

Regeringen i det arabiske kongerige måtte dog give indrømmelser. Den Internationale Olympiske Komité har i årevis truet landet med diskvalifikation fra OL for ikke at lade kvinder kvalificere sig. Og i 2012 trådte disse foranstaltninger i kraft. Det blev besluttet at optage saudiske atleter til udvælgelsen til OL og, hvis det lykkes, inkludere dem i holdet.

Man skal huske på, at kvindernes deltagelse i OL er blevet et element i den generelle gang i den gradvise demokratisering af det saudiske samfund. For eksempel er det allerede i 2015 planlagt at optage kvindelige kandidater til at deltage i lokalvalget. Disse indrømmelser er ikke kun forbundet med internationalt pres, men også med ændringer i det konservative saudiske samfund. Et stigende antal saudiarabere, der ser tilbage på nabolandene, for eksempel De Forenede Arabiske Emirater, kommer til den konklusion, at en vis kvinders uafhængighed ikke fører til en forringelse af moral eller en krise i samfundet.

Populær af emne.