Sådan Udvikles Et Træningsprogram

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udvikles Et Træningsprogram
Sådan Udvikles Et Træningsprogram

Video: Sådan Udvikles Et Træningsprogram

Video: Sådan Udvikles Et Træningsprogram
Video: Træner du helt forkert? Sådan skal dit træningsprogram struktureret 2023, December
Anonim

Den, der starter aktiv sport, stiller altid et enkelt og vigtigt spørgsmål - hvordan skal du træne? De fleste nykommere i gymnastiksalen forstår ikke engang, hvorfor de gør nogle øvelser og ikke andre. Til dette er det nøjagtigt nødvendigt at udvikle specielle træningsprogrammer, der kan tage højde for alle atletens egenskaber.

Sådan udvikles et træningsprogram
Sådan udvikles et træningsprogram

Instruktioner

Trin 1

Sæt et atletisk mål fra modstandstræning. Du skal tydeligt forstå, hvorfor du kom til gymnastiksalen. For nogle kan det bare være en del af en sund livsstil, for andre kan det gå op i vægt eller tabe sig. Under alle omstændigheder vil det være nødvendigt ikke kun at overveje træningsregimen, men også den diæt, der passer til den enkelte og hans mål. Skriv det ønskede resultat på et stykke papir.

Trin 2

Skriv en træningsplan ned om dagen. Først og fremmest skal du forstå, at i hver lektion skal du ikke arbejde mere end 2-3 muskelgrupper. Først da kan du være sikker på, at musklerne får tilstrækkelig stress og gradvist vokser i volumen. Glem ikke, at den første øvelse altid skal være sammensat, dvs. påvirker de største muskellag. 1-2 andre - til mindre muskler, der er nødvendige for at danne en lettelse.

Trin 3

Husk, at de første øvelser i komplekset skal skiftes hver 3-4 uge, så muskelstagnation og ubalance ikke vises. Uanset dit atletiske mål vil en af de mest effektive træningsdelinger være: • Dag 1: Ben, skuldre og mave • Dag 2: Ryg og biceps • Dag 3: Bryst og triceps

Trin 4

Vælg dine træningsøvelser. Alt afhænger af din indledende træning. Imidlertid er bar eller bar squats og benpresser gode muligheder for at træne dine ben. Træn ryggen på en særlig bænk eller markløft. Til brysttræning er en bænkpresse, push-ups fra de ujævne stænger eller et sæt håndvægte på en skråbænk egnet.

Trin 5

Lav en klar tidsplan for træningen. Øv ikke mere end 60 minutter ad gangen. Mere - det vil kun være værre for hjertets arbejde og ineffektivt for at træne musklerne. Foretag hver øvelse i 4 sæt med 8-10 reps hver. Hvil mellem sæt - 2-3 minutter. Øg vægten på apparatet, hvis du vil øge muskel- og styrkeydelsen. Hvis du vil tabe dig, skal du lave flere reps.

Anbefalede: