Åndedræt - Livsgrundlag

Åndedræt - Livsgrundlag
Åndedræt - Livsgrundlag

Video: Åndedræt - Livsgrundlag

Video: Åndedræt - Livsgrundlag
Video: Veksel åndedræt | Åndedræt | Stress af med DR3 | DR3 2024, Kan
Anonim

Har du nogensinde set strømmen af en flod eller havets bølger, eller hvordan vinden ryster træer eller græs i en mark? Har du set lyden af regnen? Så hvordan regndråberne tromler på bladene af træer og vandpytter? Har du nogensinde set, hvordan vinden blæser tørt løv eller hørte dens støj i grene af store fyrretræer? Nogensinde hørt et stenfald i bjergene? Følte du jordens skælv under dine fødder under et jordskælv, dens kraftige rystelser? Hvis du aldrig har gjort dette før, så gør det. Overhold naturen. Efter at billen kravler på jorden. Eller en fugl, der flyver - prøv at høre støj fra dens vinger. Lyt omhyggeligt til bølgen. Eller rør ved stenene, der er opvarmet af solen - føl deres varme.

Naturen og mennesket er ét
Naturen og mennesket er ét

Og hvis du er forsigtig med dine observationer, vil du opdage fantastiske ting, som du ikke har lagt mærke til før. Eller de vidste om det i barndommen, men glemte det. Du vil se, at verden omkring dig lever. Naturen omkring dig er i live. Og alt er i konstant bevægelse. Denne bevægelse gør hende levende. Selv det, der synes at være statisk ved første øjekast, er faktisk i konstant bevægelse. Træer og græs vokser og dør. I deres sted vokser endnu et græs, nye træer. Floder og vandløb ændrer deres kanaler. Selv bjerge vokser eller dør. Jorden ændrer konstant sin topografi.

Og du kan se naturen i uendelig lang tid. Og det er alt, fordi naturen er harmonisk. Øjnene bliver aldrig trætte af at se havet eller skyerne, træerne eller blomsterne. Ingen er nogensinde irriteret over vindens støj eller regnens støj, bølgernes klap. Tværtimod beroliger det endda og fyldes med harmoni. Selv støj fra tordenvejr eller torden er behageligt for øret.

Og lugten af skoven, urter, vilde blomster? De er naturlige og behagelige for enhver person.

Denne harmoni, denne oprindelige naturlighed er iboende i naturen. I modsætning til hvad en person gør.

Alt skabt af mennesket, i sammenligning med naturen, bærer kun subjektiv information. Og på en eller anden måde, men menneskets skabelser, hans sindes skabelser, bringer disharmoni i naturen. Hvis naturens skabninger harmonisk passer ind i miljøet, ser menneskets sinds skabelser uharmoniske ud mod naturens baggrund. Dette skyldes dels, at det menneskelige sind, sindets arbejde, er subjektivt - sindet opfatter kun fred og skønhed inden for rammerne af dets opfattelse. Og jo mere sindet opfatter naturen, verden, som noget, den kan bruge, jo mere disharmoni bringer den ind i verden. Der er en konflikt mellem naturen og mennesket.

Men mennesket er ikke naturens konge og ikke dets mester. Mennesket konditionerer sig kun ved sin aktivitet, men han kan ikke overtræde lovene i den levende natur. Selvom han satte sig over naturen, adskilt han sig fra den, men han er stadig en del af den. Han er en del af naturens levende verden. I ham er der noget, som han ikke selv er underlagt - dette er hans liv.

En person ved ikke, hvordan han er født, hvordan han lever, og hvordan han dør. Han studerede de fysiologiske processer, der forekommer i ham, men det er kun observationer. Han ved nu, hvordan det fungerer, men han ved ikke, hvorfor det fungerer. En person ved ikke, hvad hans liv og al levende natur er baseret på. Hvilke love.

Derfor lægger yoga som videnskab om menneskets natur stor vægt på vejrtrækning.

Åndedræt er livets fundament, dets kilde. Når en person er født, trækker han sit første åndedrag og trækker sin sidste vejrtrækning med dødens komme. Dette er, hvad der gør en person i live, gør ham til en del af naturen. Åndedræt afhænger ikke af en person - den lever sit eget parallelle liv. En person bemærker det ikke - det er så naturligt.

Åndedræt er den samme livsbevægelse som en flod eller vind. Det er i samme rytme med det omgivende rum, med miljøet. Men det er ved vejrtrækning, at livskvaliteten er forbundet. En person kan ikke hjælpe med at trække vejret, men hvordan han trækker vejret, hvordan hans vejrtrækning er tilpasset verden, afhænger af ham.

Se hvordan naturen fungerer. Se hendes processer. Verden trækker vejret hele tiden - og dens indånding og udånding er havets eb og strøm, forandring af dag og nat, sommer og vinter, fødsel og død. Og vores ånde har også sine egne cyklusser, som naturens cyklusser. Ved indånding bliver vi født og med udånding dør vi. Når vi trækker vejret, puster vi liv ind i os selv, og med udånding puster vi liv ud af os selv. Og denne proces er uendelig. Sådan lever træer og sten. Sådan ånder hav og have. Sådan bevæger månen sig rundt på jorden - dens evige ledsager. Sådan bevæger jorden sig omkring solen. Og solen er omkring midten af vores galakse. Og denne magiske proces er uendelig.

Og når vi bliver opmærksomme på vores vejrtrækning, kommer vi til bevidstheden om livet omkring os. Jo mere vi stoler på, hvad sindet dikterer os, jo mere bevæger vi os væk fra naturen. Jo mere vi føler verden, jo mere lukker vi afstanden mellem os og verden. Når vi bringer vores ånde i en rytme med naturen, synkroniserer den med naturen, får vi følelsen af os selv som en del af jorden, en del af dens livs- og dødsprocesser.

Føler hans ånde, hans hjerteslag, blodets bevægelse gennem venerne, en person nærmer sig kilden til netop dette liv, som er inde i sig selv. Han når livets fylde, naturlighed. Kommer til skønhed og harmoni af interne og eksterne kvaliteter, der giver ham mulighed for at gå ud over sine evner. At gøre sig selv - en mulighed. En mulighed for at udvide dit potentiale, din bevidsthed til uendelige højder.