Hvorfor Hovedtræner For Det Russiske Fodboldlandshold Vil Forlade Sin Stilling

Hvorfor Hovedtræner For Det Russiske Fodboldlandshold Vil Forlade Sin Stilling
Hvorfor Hovedtræner For Det Russiske Fodboldlandshold Vil Forlade Sin Stilling

Video: Hvorfor Hovedtræner For Det Russiske Fodboldlandshold Vil Forlade Sin Stilling

Video: Hvorfor Hovedtræner For Det Russiske Fodboldlandshold Vil Forlade Sin Stilling
Video: Станислав Черчесов тренер сборной России по футболу как живёт и сколько зарабатывает 2024, Kan
Anonim

Hovedtræner for det russiske fodboldlandshold, Dick Advocaat, formåede at føre holdet til finalen i det europæiske fodboldmesterskab i 2012. Ikke desto mindre fornyede han ikke kontrakten med RFU og meddelte, at han ville forlade sin post umiddelbart efter europamesterskabet.

Hvorfor hovedtræner for det russiske fodboldlandshold vil forlade sin stilling
Hvorfor hovedtræner for det russiske fodboldlandshold vil forlade sin stilling

Dick Advocaat er velkendt for russiske fans som træner for Zenit St. Petersburg, han arbejdede i denne stilling fra 2006 til 2009. I maj 2010 ledede han det russiske landshold, efter en ret vanskelig kvalifikationsturnering, var det russiske hold i stand til at komme videre til den sidste del af det europæiske fodboldmesterskab. Det var en klar succes, men den hollandske træner meddelte, at han ville forlade sin stilling straks efter afslutningen af det europæiske derby.

Hans beslutning kom som en overraskelse for både det russiske landsholds fans og embedsmændene i den russiske fodboldunion. Efter at have bestået kvalificeringsrunden til Europas vigtigste mesterskab kunne Dick Advocaat permanent få fodfæste i stillingen som træner for det russiske landshold og arbejde på dets indtræden i finalen i verdensmesterskabet i 2014. Og den løn, han modtager som mentor for det russiske landshold, er mere end imponerende. At finde det samme et andet sted kan være ret problematisk. Den hollandske træner fornyede imidlertid ikke kontrakten og annoncerede utvetydigt sin pension. Det betyder, at årsagen til at rejse ikke har noget at gøre med penge. Så med hvad?

Husk hvordan hans forgænger Guus Hiddink gik som træner for det russiske landshold. Under hans ledelse optrådte landsholdet glimrende ved EM 2008, hvor de kom ind i top fire hold og viste de bedste resultater gennem de sidste tyve år. I kølvandet på denne succes begyndte den hollandske specialist at forberede det russiske landshold til verdensmesterskabet i 2010, men han undlod at bringe det til den sidste fase. Derefter blev Guus Hiddink afskediget, erstattet af Dick Advocaat. På trods af vores teams fremragende præstation i 2008 huskede mange fans, at de ikke kvalificerede sig til verdensmesterskabet, og Hiddink forlod sin post ikke på en bølge af succes og berømmelse, men efter en uheldig fiasko. Sportens historie kender mange eksempler, når en vellykket atlet eller træner uden at forlade berømmelsens højdepunkt senere forlod sporten eller coachingstillingen. En simpel konklusion følger af dette - du skal være i stand til at rejse til tiden. Og hvis det for en atlet betyder pensionering fra sport faktisk afslutningen på hans karriere, for en træner giver overgangen til et andet job nye muligheder for professionel vækst.

Derfor er Dick Advocaat's beslutning fuldstændig forståelig og fuldstændig berettiget. Han har allerede opnået meget ved at føre det russiske hold til finalen i EM 2012. Før mesterskabet startede spillede det russiske hold adskillige venskabskampe under ledelse af Advocaat og besejrede især det italienske landshold med en score på 3: 0. Hvis det russiske landshold med succes optræder i mesterskabet, forlader dets træner sin stilling som vinder, og han vil helt sikkert have mange fristende tilbud. På den anden side kan han ved at forblive i emnet gentage Guus Hiddinks fejl, som vil have en negativ indflydelse på hans karriere. Endelig er det bare mere interessant for en træner at arbejde med et nyt hold end at træne næsten de samme spillere igen og forberede dem til et nyt mesterskab.

Anbefalede: