Gerd Müller: Biografi, Sportskarriere, Liv Efter Fodbold

Indholdsfortegnelse:

Gerd Müller: Biografi, Sportskarriere, Liv Efter Fodbold
Gerd Müller: Biografi, Sportskarriere, Liv Efter Fodbold

Video: Gerd Müller: Biografi, Sportskarriere, Liv Efter Fodbold

Video: Gerd Müller: Biografi, Sportskarriere, Liv Efter Fodbold
Video: "Ohne ihn wäre ich nicht hier": Breitners Hommage an Gerd Müller 2024, Kan
Anonim

Gerd Müller er en berømt tysk fodboldspiller, der har scoret adskillige mål for Bayern München og det tyske landshold. Hvad er interessant ved hans biografi, og hvordan lever han nu?

Gerd Müller: biografi, sportskarriere, liv efter fodbold
Gerd Müller: biografi, sportskarriere, liv efter fodbold

Gerd Müller er en legende ikke kun om Bayern München, men om al tysk fodbold. Han spillede som angriber og scorede et stort antal vigtige mål samt vandt et stort antal personlige trofæer og holdtrofæer.

Biografi og sportskarriere af Gerd Müller

Det fremtidige fodboldgeni blev født og opvokset i den lille tyske by Nerdlingen den 3. november 1945. Fra barndommen blev han interesseret i fodbold og brugte meget tid på at spille bold med sine jævnaldrende. I en alder af 15 tilmeldte Gerd sig akademiet til TSV 1861 klubben, som var placeret i hans hjemby. Drengen blev straks bemærket af holdet. Gerd skelnes helt fra starten af misundelsesværdig præstation, så der var ikke tale om at vælge et sted på banen.

Og allerede i 1963 underskrev Müller sin første professionelle kontrakt med sin oprindelige klub. I sin første sæson scorede Gerd over 50 mål og tiltrak store klubbers opmærksomhed. Samtidig fremsatte Bayern et mere specifikt forslag. Og i sommeren 1964 flyttede fodboldspilleren til hovedklubben i Tyskland. Men på det tidspunkt konkurrerede Bayern kun i den anden Bundesliga. Gerd hjalp straks klubben med at hæve et hak højere og scorede 39 mål. Efter dette punkt faldt Bayern aldrig i anden division.

Müller er gentagne gange blevet den bedste snigskytte i det tyske mesterskab i hele sin præstation i Bayern. Og i 1972 satte han en rekord, som ingen kan slå indtil nu. I dette mesterskab scorede han 40 mål. Gerd scorede også meget i Champions League, men derefter blev denne turnering kaldt European Champions Cup. Hans mål hjalp München-klubben med at vinde dette hæderlige trofæ tre gange i træk. Derudover vandt Müller mesterskabet og den tyske cup fire gange og scorede konstant mange mål. Dette hjalp ham ikke kun med at vinde Golden Boot to gange, som tildeles sæsonens bedste snigskytte, men også Ballon d'Or 1970, som den bedste spiller i verden.

For det tyske landshold spillede Gerd Müller 62 kampe og scorede 68 mål. På samme tid blev han sammen med holdet verdensmester i 1974 og europamester i 1972. Efter disse sejre besluttede fodboldspilleren at afslutte sin præstation for landets hovedhold.

I 1979 besluttede Gerd at ændre situationen og gik for at spille i USA. I Fort Lauderdale Strikers tilbragte han tre sæsoner og scorede 40 mål. I alt har Müller ramt porte til rivaler på højeste niveau mere end 500 gange i sin karriere. I 1982 afsluttede han sin spillekarriere.

Livet efter fodbold

Efter afslutningen af sin fodboldkarriere blev Gerd Müller meget bekymret. Han kunne ikke leve uden sit yndlingsspil. Den store fodboldspiller fjernede den konstante depression med alkohol. Dette påvirkede hans helbred. Gerds kone forlod, og kun hans bedste venner forlod ham ikke og var i stand til at helbrede denne lidelse.

Over tid blev Müller forfremmet til assisterende træner i Bayerns andet hold, som han havde indtil 2014. Indtil det øjeblik, hvor lægerne opdagede, at han havde den forfærdelige Alzheimers sygdom. Den tidligere fodboldspiller forværredes hver dag, og nu lever Gerd Müller sine sidste dage ud på et plejehjem.

Anbefalede: