UEFA Europa League-finale: Dato, Sted, Deltagerliste

Indholdsfortegnelse:

UEFA Europa League-finale: Dato, Sted, Deltagerliste
UEFA Europa League-finale: Dato, Sted, Deltagerliste

Video: UEFA Europa League-finale: Dato, Sted, Deltagerliste

Video: UEFA Europa League-finale: Dato, Sted, Deltagerliste
Video: UEFA Europa League FINAL ANTHEMS 2010-2020 2024, April
Anonim

UEFA Europa League er den næstvigtigste europæiske konkurrence for klubber i den gamle verden. Konkurrencens popularitet vokser hvert år, deltagernes sammensætning giver os mulighed for at tale om høj konkurrence. Fodboldfans venter spændt på slutspillet. Dette gælder især for den endelige konfrontation.

2019 UEFA Europa League-finale: dato, sted, deltagerliste
2019 UEFA Europa League-finale: dato, sted, deltagerliste

Efter at vinderen af UEFA Europa League vandt retten til at spille i Champions League næste sæson, er interessen for turneringen vokset markant. I de bedste europæiske indenlandske mesterskaber, der inkluderer mesterskabet i England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig i slutningen af sæsonen, kan ikke alle topklubber få ret til at konkurrere om European Champions Cup. I den henseende sætter holdene deres håb på Europa League. I 2019 viste den næste lodtrækning af den næstvigtigste europæiske turnering blandt holdene i den gamle verden sig at være meget spændende.

Dato og sted for Europa League-finalen i 2019

Europa League-turneringen varer en hel sæson. 48 hold deltager i det. Playoffs, der starter i 16-delsfinalen, tilføjer otte klubber, der er rykket ned fra Champions League. Mesterskabet forløber hurtigt, og i slutningen af maj er deltagerne i den endelige konfrontation allerede bestemt. I 2019 er UEFA Europa League-finalen planlagt til aftenen den 29. maj. I nogle byer i Rusland, på grund af forskellen med europæisk tid, starter finalen i turneringen om natten den 30. maj.

Billede
Billede

Hovedstaden i Aserbajdsjan, byen Baku, blev valgt som mødested for et så vigtigt spil. Der er allerede afholdt betydelige verdenskonkurrencer i Baku, såsom de europæiske lege i 2015 og den sidste kamp for UEFA Super Cup. Det sidste spil i Europa League i Aserbajdsjan afholdes for første gang.

Den afgørende kamp for UEFA Cup finder sted på det olympiske stadion i Baku. Opførelsen af arenaen startede relativt for nylig (2011) med det formål at være vært for vigtige europæiske fodboldkampe og andre konkurrencer på højt niveau. Opførelsen af stadionet blev afsluttet i 2015, dets kapacitet var lige under 70.000 tilskuere. Den olympiske arena har modtaget fire stjerner ud af fem ifølge UEFA-versionen.

Liste over deltagere i Europa League-finalen i 2019

I 2019 mødes kun hold fra England for første gang i europacup-sæsonen i finalen i to turneringer. I den afgørende kamp i UEFA Europa League i 2019 vil tilskuere kunne se ikke kun rivaliseringen mellem klubber fra et land, men også fra en by. Londons giganter Chelsea og Arsenal vil konkurrere om det eftertragtede trofæ.

I slutningen af sæsonen i den engelske Premier League 2018-2019 er Chelsea højere i tabellen. Klubben vandt bronzemedaljer i mesterskabet. London Arsenal er på femte linje, som ikke tillader Gunners at spille i Champions League næste år. Derfor skal Arsenal vinde Europa League-finalen i slutningen af maj i år.

Billede
Billede

Chelsea kom helt sikkert med vej til finalen. I de tidlige stadier af slutspillet besejrede londonere svenske Malmø, Kiev Dynamo, Tjekkiske Slavien. Vanskeligheder blev kun oplevet i semifinalekonfrontationen med den tyske "Eintracht". Begge møder sluttede med en lige score 1: 1. Kun på straffe var Chelseas spillere mere succesrige.

Billede
Billede

Arsenals rivaler på vej til finalen var sværere. Det er sandt, at dette ikke gælder for de to første runder, hvor skytterne behandlede den hviderussiske Bate og de franske Rennes. I kvartfinalen måtte Arsenal besejre den italienske Napoli og i semifinalekonfrontationen for at bryde modstanden fra det spanske Valencia.

Chelsea er vært for den sidste kamp. Den velkendte italienske dommer Gianluca Rocchi blev udnævnt til hovedmægler for mødet.

Anbefalede: