Hvor Vinter-OL 1968 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1968 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1968 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1968 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1968 Blev Afholdt
Video: Vermund SLAGTER Mink-Mette: METTE FREDERIKSEN HENTER IGEN LANDSFORRÆDERE TIL DANMARK! 2023, Juni
Anonim

I 1968 betroede Den Internationale Olympiske Komité endnu en gang afholdelsen af legene til Frankrig. I år er Grenoble blevet hovedstaden i internationale sportskonkurrencer inden for vintersport.

Hvor vinter-OL 1968 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1968 blev afholdt

Den endelige beslutning om, at legene skal afholdes i Grenoble, blev taget på et møde i Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i 1964. Grenobels rivaler var den japanske by Sapporo, den norske hovedstad i Oslo og Lake Placid, der ligger i De Forenede Stater. Det franske skisportssted vandt med en lille margin i den sidste runde af konkurrencen med den canadiske by Calgary.

I løbet af 4 år blev flere specielle sportsfaciliteter til legene bygget i Grenoble, for eksempel det olympiske stadion. Alpine skiløb og kælkebaner eksisterede allerede tidligere, hvilket gjorde det muligt at reducere de økonomiske omkostninger ved forberedelse til OL.

Kun 37 stater deltog i spillene. Denne konkurrence var debut for det marokkanske hold. Også OL i 1968 var det første, hvor holdene i den tyske demokratiske republik og Forbundsrepublikken Tyskland deltog separat.

Førstepladsen i den uofficielle medaljeplads blev taget af Norge, hvilket afspejlede det høje træningsniveau for atleterne i dette hold i vintersport. Bedst af alt viste norske skiløbere sig. Skatere og skiskyttere bragte også flere medaljer.

Den anden med en forsinkelse på kun en medalje var Sovjetunionen. Sovjetunionens nationale hockeyhold modtog guld. Sovjetiske skatere udførte sig fremragende. Et par Lyudmila Belousova og Oleg Protopopov tog førstepladsen, mens Tatyana Zhuk og Alexander Gorelik blev nummer to. Et guld gik også til en sovjetisk atlet til skihop, hvilket var en betydelig succes for Sovjetunionen i denne disciplin.

Den tredje var Frankrigs hold, værtslandet. Næsten alle medaljer fra landsholdet blev bragt af skiløbere, hvis niveau i Frankrig traditionelt er højt. Det amerikanske hold presterede ganske gennemsnitligt og sluttede i 9. samlet. Den eneste guldmedalje for landet blev bragt af Peggy Flaming, der udførte i kunstskøjteløb.

Populær af emne.