Hvor Vinter-OL 1976 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1976 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1976 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1976 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1976 Blev Afholdt
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Oktober
Anonim

De olympiske vinterlege er en af verdens mest betydningsfulde sportsbegivenheder. Repræsentanter for snesevis af lande deltager i dem, sportskonkurrencer udsendes over hele verden. En af de lyseste i sportshistorien var Vinter-OL 1976.

Hvor vinter-OL 1976 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1976 blev afholdt

Det var oprindeligt planlagt, at OL i 1976 blev afholdt i USA i byen Denver. De lokale beboere modsatte sig imidlertid sin holdning, som et resultat, at den olympiske komité befandt sig i en meget vanskelig situation, da forberedelsen af de olympiske lege tager mere end et års tid. Hjælpet af Østrig, der allerede var vært for OL i 1964 i Innsbruck. Som et resultat af aftaler med den olympiske komité var Innsbruck igen vært for de olympiske vinterlege.

1123 mennesker fra 37 lande deltog i konkurrencen, ti sportsdiscipliner blev præsenteret ved spilene: alpint skiløb, bobslæde, skiskydning, hurtigskøjteløb, skihop, langrend, nordisk kombineret, rodel, kunstskøjteløb, hockey.

Ifølge resultaterne fra Olympiaden er de vindende lande altid bestemt. Ved OL i Innsbruck vandt atleter fra Sovjetunionen en overbevisende sejr efter at have vundet 13 guld-, 6 sølv- og 8 bronzemedaljer i en bitter kamp. Den hæderlige andenplads blev indtaget af DDR - 7 guld, 5 sølv og 7 bronzemedaljer. Tredjepladsen gik til atleter fra USA, de modtog 3 guld-, 3 sølv- og 4 bronzemedaljer.

Fans huskede OL i Innsbruck for den høje intensitet i kampen. Finalen i hockeykonkurrencen viste sig at være særlig dramatisk, hvor gamle rivaler - de nationale hold i Sovjetunionen og Tjekkoslovakiet - mødtes. På trods af at holdet fra USSR blev betragtet som favorit, vandt rivalen i slutningen af første halvdel med en score på 0: 2. I anden halvdel var sovjetiske hockeyspillere i stand til at udjævne scoren, men otte minutter før slutningen af tredje halvleg tog atleter fra Tjekkoslovakiet føringen igen. Og kun målene for Alexander Yakushev og Valery Kharlamov etablerede slutresultatet i kampen - 4: 3 til fordel for USSR-landsholdet.

De sovjetiske skatere udførte også godt. I parskøjteløb vandt Irina Rodnina og Alexander Zaitsev guld, i isdans var de første Lyudmila Pakhomova og Alexander Gorshkov.

Sergei Savelyev vandt løbet på 30 km blandt skiløbere. På afstanden på 15 kilometer gik to første pladser til Nikolai Bazhukov og Evgeny Belyaev. En anden medalje, bronze, blev vundet i holdløbet. Guldet blev fortjent vundet af atleter fra Finland. Kvinderne adskilte sig også - Raisa Smetanina vandt 10 kilometer skiløb, og sovjetiske piger vandt også guld i stafetten.

Skiskytterne opnåede også succes - Nikolay Kruglov vandt guld i det individuelle 20 km løb. De sovjetiske atleter vandt også i stafetten.

Vinterlege 1976 i Innsbruck var nogle af de mest intense og spændende ved OL og er gået ned i sportshistorien for evigt.

Anbefalede: