Hvor Lang Tid Tager Det At Svinge

Hvor Lang Tid Tager Det At Svinge
Hvor Lang Tid Tager Det At Svinge

Video: Hvor Lang Tid Tager Det At Svinge

Video: Hvor Lang Tid Tager Det At Svinge
Video: Hvor lang tid tager det at få en altan? 2024, April
Anonim

Mange nye i gymnastiksalen stiller spørgsmål om, hvor lang tid det tager at svinge for at ligne Schwarzenegger. Eller for at se de første resultater. Desværre er der ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål - fremskridt i væksten af muskelmasse afhænger af mange faktorer, herunder organismenes individuelle egenskaber.

Hvor lang tid tager det at svinge
Hvor lang tid tager det at svinge

De generelle anbefalinger fra bodybuilding-undervisere er som følger: For at se de første resultater af dine træningsprogrammer skal du træne i mindst et år. For at se ud som en rigtig bodybuilder og være i stand til at deltage i konkurrencer - mindst 5 år. I virkeligheden, hvis du ikke tager højde for mange vigtige faktorer, kan denne gang øges betydeligt.

Først og fremmest har en genetisk disposition en stærk effekt på muskelvækst. Der er intet du kan gøre ved det: nogen får talentet til at tegne godt, nogen får talentet til at studere videnskab, og nogen får talentet for at opnå succes inden for sport. For eksempel har den samme Schwarzenegger en klar genetisk disposition for bodybuilding: før han blev interesseret i vægtstangen, prøvede han mange forskellige sportsgrene, og i hver af dem opnåede han seriøs succes. Men på den anden side betyder manglen på medfødte kvaliteter ikke, at atlet aldrig vil vinde priser i konkurrencer. Et eksempel er Frank Zahn, en tre gange vinder af "Mr. Olympia" -konkurrencen, der formåede at bygge fremragende muskler på et tyndbenet skelet, som tidligere blev anset for næsten umuligt.

Den anden vigtige faktor er træningsprogrammet. Mens et standard, simpelt træningsprogram anbefales til begyndere, der passer til alle, skal avancerede atleter eksperimentere, prøve forskellige træningsplaner, der er perfekt tilpasset deres krops egenskaber. For eksempel for at opbygge brystmuskler er en bodybuilder bedre at udføre 2-3 reps med maksimal vægt og yderligere 20 reps med lettere vægte.

Det samme kan siges om træningsfrekvens. Eksperter anbefaler at træne 3 gange om ugen, så træningens varighed ikke overstiger en time, og resten mellem klasser ikke er mindre end en dag. Der er split-systemer, der kræver, at du træner 6 gange om ugen. De er dog kun egnede til erfarne bodybuildere, og selv da ikke for alle. Mange mestre i bodybuilding har aldrig brugt splittelser, simpelthen fordi de ikke er egnede til dem.

Men selv et standarduddannelsesprogram på 3 sessioner om ugen er muligvis ikke egnet for alle. Hvis for eksempel en atlet tjener penge på hårdt fysisk arbejde, eller hvis han har små børn, og han er tvunget til at komme op til dem om natten, er 3 gange om ugen meget. Med denne hastighed bliver atleten hurtigt overbelastet, og muskelvækst sænkes. Sådanne mennesker skal træne 2 eller endda 1 gang om ugen.

Den tredje afgørende faktor er ernæring og en sund livsstil. Hvis en atlet drikker og ryger, hvis han spiser på en eller anden måde, kan han svinge i årevis og stadig ikke se mærkbare resultater. Omvendt sikrer en sund livsstil og nærende ernæring de hurtigste mulige resultater.

En sund diæt betyder at få din krop en afbalanceret mængde protein, kulhydrater og fedt. Desuden skal proteiner hentes fra kogt kød eller fisk, mælk og mejeriprodukter fra nødder. Og kulhydrater kommer fra frugt, grøntsager og korn, ikke fra boller og bagværk.

Der skal lægges særlig vægt på vitaminer og mineraler. Hvis en komplet sund diæt kan give den gennemsnitlige person nok vitaminer, er det ikke nok for en bodybuilder. Det er også nødvendigt at tage forskellige vitamin- og mineralpræparater.

Der er også specielle lægemidler til atleter, der til tider fremskynder muskelvækst - anabolske steroider. Det er bevist, at indtagelse af steroider kan opnå meget større resultater end normalt. Producenter af anabolske steroider forsikrer, at deres stoffer er absolut harmløse og endda nyttige for atleten. Imidlertid vedhængere af "naturlig" bodybuilding ved, at langvarig brug af steroider er skadeligt for en persons generelle helbred og før eller senere kan føre til alvorlige problemer.

Mange mennesker tænker: først vil jeg pumpe op ved hjælp af steroider, og så vil jeg give dem op. Men i virkeligheden viser alt sig at være helt anderledes. Efter at have modtaget de første resultater relativt let, gør atleten et forsøg på at stoppe med at tage anabolske steroider. Men som svar begynder hans muskler at "tømme". Og for ikke at undgå dette, er han tvunget til at fortsætte med at tage steroider. Og så videre, indtil alvorlige helbredsproblemer begynder, og sport skal stoppes.

Anbefalede: