Sommer-olympiske Sportsgrene: Synkroniseret Svømning

Sommer-olympiske Sportsgrene: Synkroniseret Svømning
Sommer-olympiske Sportsgrene: Synkroniseret Svømning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Synkroniseret Svømning

Video: Sommer-olympiske Sportsgrene: Synkroniseret Svømning
Video: Guldfireren i Athen - 2004 2023, Juni
Anonim

Synkroniseret svømning er en af de smukkeste og mest spektakulære sportsgrene. Det består i det faktum, at atleter udfører synkrone bevægelser i vandet til musik, der skildrer forskellige figurer. Denne sport kan virke let, elegant, men faktisk stiller den meget høje krav til atleter. De skal være modstandsdygtige, fleksible og have fremragende vejrtrækningskontrol, for ikke at nævne en rytme og kunstnerisk fornemmelse.

Sommer-olympiske sportsgrene: Synkroniseret svømning
Sommer-olympiske sportsgrene: Synkroniseret svømning

På trods af at synkroniseret svømning har været kendt siden 20'erne i det sidste århundrede, og i 1948 ved OL i London, fandt de første demonstrationer af atleter sted, denne sport kunne ikke få olympisk status i lang tid. Snarere blev det behandlet som et meget smukt, spektakulært show. Det var først i 1984, at synkroniseret svømning fik sin debut som en fuldgyldig sport ved OL i Los Angeles. Derefter var der konkurrencer i single og double.

Ved OL i Atlanta i 1996 blev der i stedet for singler og dobbeltkamp afholdt konkurrencer i gruppeøvelser, dvs. der blev kun spillet et sæt medaljer. Og startende med de olympiske lege i Sydney (2000) blev der spillet to sæt priser: i duetkonkurrencer og i holdkonkurrencer.

Atleter udfører to programmer: obligatorisk og gratis. I det første tilfælde skal de skildre visse figurer, i det andet - der er ingen begrænsninger, hvert hold vælger uafhængigt den musikalske akkompagnement og koreografiske komposition. Vurderingen udføres af et dommerpanel på 10 personer, opdelt i to grupper. De første fem dommere giver karakter for teknikken til at gennemføre programmet, resten - for kunstneri. Den maksimale mulige score er 10 point.

Synkroniseret svømning er en af de sportsgrene, hvor russiske atleter traditionelt er stærke. Landets landshold var den ubestridte favorit ved OL 2000 i Sydney, 2004 i Athen og 2008 i Beijing, langt foran sine nærmeste konkurrenter. Og for et par dage siden, ved OL i London, vandt russiske atleter Natalya Ishchenko og Svetlana Romashina guldmedaljer igen og efterlod deres rivaler bogstaveligt talt ingen chance. De var foran de spanske kvinder, der tog 2. pladsen med så meget som fire point! Alle disse succeser blev opnået under ledelse af T. N. Pokrovsky, den permanente træner for det russiske landshold.

Populær af emne.