Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Sommer-OL

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Sommer-OL
Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Sommer-OL

Video: Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Sommer-OL

Video: Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Sommer-OL
Video: ГАРМОНИЗИРУЮЩАЯ ТОНАЛЬНАЯ ОСНОВА С Эффектом Сияния Pure Uforia Giordani Gold 2023, Juni
Anonim

De Olympiske Lege betragtes stadig som den vigtigste konkurrence i en atletes liv. Men ikke alle sportsgrene kan prale af at være inkluderet i det officielle olympiske program.

Hvilke sportsgrene er inkluderet i sommer-OL
Hvilke sportsgrene er inkluderet i sommer-OL

Hvilke sportsgrene er inkluderet i sommer-OL

Listen over de sommer-olympiske lege inkluderer 41 discipliner i 28 sportsgrene.

BMX

Dette er en sport, hvis betydning er, at atleter konkurrerer ved at udføre forskellige ekstreme stunts på specielle cykler. Følgende discipliner findes:

 1. Rasing - løb, der er bemærkelsesværdige for deres underholdning. Ikke mere end 8 atleter kan deltage i hvert løb. Sporet består af en dæmning med kurver, spring, bølger og andre forhindringer.
 2. Flatland - tricks udføres på en plan overflade.
 3. Vert-stunts udføres på en stejl rampe.
 4. Snavs - deltagere udfører ekstreme stunts på et specielt spor med ganske markante bakker.
 5. Gade - konkurrencen finder sted på et specielt sted, udstyret til en almindelig gade, med alle de efterfølgende forhindringer i form af en kantsten, trapper, gelændere og andre ting.

Roning

Konkurrencer, der finder sted på vandet. De adskiller sig i antallet af atleter i holdene:

 1. En atlet.
 2. To atleter.
 3. Fire atleter.
 4. Otte atleter.

Forskellen forekommer også i typen af roning: ved hjælp af en eller to årer.

Badminton

I denne sport spilles 5 sæt olympiske medaljer i følgende typer:

 1. Ensom blandt mænd.
 2. Mand dobbelt.
 3. Ensom blandt kvinder.
 4. Double til kvinder.
 5. Blandede par.

Basketball

I løbet af spillet deltager 5 spillere fra hvert hold på banen. Målet for hver atlet er at ramme kurven flere gange med bolden end modstanderen. Både mænd og kvinder hold deltager i verdens største olympiade.

Boksning

For første gang deltog boksere i spillet i 1902. Kvindelige atleter kunne kun konkurrere for første gang i 2012. I alt 13 olympiske priser gælder for denne sport. Atleter er kategoriseret efter vægt. Atleter har 3 kategorier, mens mænd er opdelt i 10.

Cykelbane løb

Der er i alt 10 discipliner:

 1. The Australian Pursuit er en konkurrence, hvor konkurrenter skal starte fra forskellige placeringer på banen på samme tid. De, der bliver overhalet under løbet, fjernes fra banen. Vinderen er den, der forbliver den sidste på cykelstien.
 2. Git er en individuel form for rivalisering, hvis betydning er ekstremt hurtig at overvinde sporet.
 3. Pointløbet er også en individuel sport. Længden af banen for mænd er 40 km og for kvinder - 25 km. Hver ti omgange får den første 5 point, den anden - 3, den tredje - 2, den fjerde - 1. Vinderen er den, der scorede det maksimale antal point på resultatet af hele afstanden.
 4. Et løb med en ukendt finish - dets ejendommelighed er, at atleterne ikke ved, hvad afstanden vil være. Den sidste omgang vil kun blive annonceret af en autoriseret person under konkurrencen.
 5. Forfølgelsesløb - cyklister skal starte fra forskellige sider af banen. Målet med konkurrencen er at vise den hurtigste tid eller overhale modstanderen.
 6. Keirin er et løb, hvor atleter skal køre en bestemt afstand med en given hastighed. Og så bare fremskynde og fuldføre slutsprinten.
 7. Madison er et gruppeløb med to eller tre atleter pr. Hold.
 8. Omnimum er en disciplin, der straks inkluderer 6 andre banecykeldiscipliner.
 9. Scratch er et 15 km løb for mænd og 10 km for kvinder. Hvis atleten er en cirkel bag de andre, elimineres han fra løbet. Vinderen er den, der kom til målstregen som leder eller overhalede alle rivaler i en cirkel.
 10. En sprint er et kort løb. Konkurrencen finder sted på få omgange.

Vandpolo

Atleter i herrekategorien deltog først i 1900 og har konkurreret i alle olympiske lege siden. Kvinder debuterede først i 2000 i Sydney.

Volleyball

Sportsmændene debuterede på volleyball ved legene i 1964. Både mandlige og kvindelige hold deltog straks. The Beach View blev introduceret i 1992 som en demo og forblev på listen i de efterfølgende år.

Freestyle wrestling

Deltagerne dukkede først op ved de Olympiske lege i 1906. Men så var alle atleterne amerikanske borgere. Dette skyldtes, at ingen undtagen dem vidste om denne type konkurrence.

Dressur

Denne sport kaldes også træning. Og dette er en af fire konkurrencer, hvis betydning er at demonstrere en hest og en rytters evner. Kun opførte heste racer kan deltage i dressur. Karakterer fastsættes ud fra en hel række kriterier.

Håndbold

Denne gruppesport anses for at ligne fodbold. Forskellen i spillet er, at bolden skal kastes i mål ved hjælp af dine hænder. Håndbold blev først opført i 1936. Der er både mandlige og kvindelige hold.

Golf

De mandlige olympiske lege, opført i 1900. Men efter OL i 1904 blev golf udelukket fra listen. Det blev først bragt tilbage i 2016.

mountainbike

Ekstrem disciplin, opført ved 29 olympiske lege. I alt er der 10 typer minebike-konkurrencer:

 1. Lige.
 2. Cykelforsøg.
 3. Parallel slalom.
 4. Snavspring.
 5. Gratis tur.
 6. Slopestyle.
 7. Stigning.
 8. På tværs af landet.
 9. North Shore.
 10. Ned ad bakke.

Roning og kanosejlads

Roning optrådte ved de olympiske konkurrencer i 1865. Det første demonstrationsløb blev udført i 1924, men sporten blev først føjet til listen i 1936.

Rodeslalom

Dette er en konkurrence for ekstreme elskere. Dens udseende som en uafhængig art er dateret 11. september 1932. Optagelse på listen over de Olympiske lege fandt sted i 1972.

Græsk-romersk brydning

En af de ældste discipliner i de Olympiske lege. Græsk-romersk brydning blev føjet til listen tilbage i 704 f. Kr.

Judo

Denne disciplin dukkede først op på rivaliseringen i Tokyo i 1964. Spil i Mexico City i 1968 er den eneste gang, at judokas ikke kom til OL. Kvinder optrådte først i større begivenheder i 1992.

Ridebanespringning

En type konkurrence, hvor en hest og en rytter deltager. Pointen er at overvinde forhindringer. Show jumping blev introduceret til sommer-OL i 1900.

Ridearrangement

Den består af tre discipliner: forhindring, dressurridning og langrend. Debuten for denne sport ved de Olympiske lege går tilbage til 1912.

atletik

Dette er sportens dronning. Hele 47 sæt præmier spilles på Olympiaden. Atletik blev opført som et moderne olympisk lege i 1896. Det inkluderer ikke kun forskellige typer løb, men også gåture, lang- og højspring, all-around, langrend og andre tekniske typer.

Bordtennis

Det blev tilføjet til listen over spil i 1988. Under OL spilles 4 sæt priser.

Sejler

Noteringen af sejlads i De Olympiske Lege går tilbage til 1900. Oprindeligt var der blandede hold. Der spilles i øjeblikket 10 sæt priser: 1 for blandet, 4 for kvinder og 5 for mænd.

Svømning

Det optrådte først som en spildisciplin i Athen i 1896. Under konkurrencen spilles 34 sæt medaljer.

Dykning

Det blev først inkluderet i programmet i 1904. Konkurrencens essens er den teknisk korrekte præstation af akrobatiske stunts efter at have hoppet fra et springbræt. Derudover vurderer dommerne glatheden ved indgangen til vandet.

Trampolinspring

Det var først i Sydney-legene i 2000, at trampolin blev en officiel olympisk sport.

Rugby

Rugby optrådte ved konkurrencer i Paris i 1900. Det er interessant, at der indtil 1924 kun deltog 3 hold, som efterfølgende alle blev prisvindere. Efter 1924-kampene blev rugby droppet og dukkede først op i 2016.

Synkronsvømning

Denne disciplin dukkede først op i 1984. Synkroniseret svømning som en type Olympiske Lege har en egenart. Kun kvinder har officielt tilladelse til at deltage i det. Selvom internationale konkurrencer har kategorier for både kvinder og mænd.

Moderne femkamp

Det blev først indarbejdet i 1912. Kvindedisciplin optrådte først i 2000. Dette er en individuel type konkurrence, der inkluderer skydning og løb (siden 2009 er de blevet kombineret), hegn, springspring og svømning.

Gymnastik

I øjeblikket spilles der 14 sæt medaljer. Blandt mænd dukkede denne disciplin op i de moderne olympiske lege i 1896. Kvinder begyndte at deltage i 1928.

Skydesport

Viste sig ved de første moderne olympiske lege i Athen. Indtil 1968 kunne kun mænd deltage. Og siden 1984 har der været en opdeling i mænds og kvindekonkurrencer i nogle discipliner. I 1996 blev de resterende discipliner også adskilt. 15 sæt medaljer spilles i konkurrencen.

Bueskydning

Bueskydning optrådte officielt som en olympisk disciplin i 1900. Men indtil 1972 blev det betragtet som valgfrit.

Tennis

Sporten dukkede op ved de første moderne olympiske lege i Athen. Efter 1924 blev tennis aflyst og kun returneret i 1988.

Triatlon

Det er en individuel sport, der består af en trinvis passage af tre faser:

 1. Svømning.
 2. Løb.
 3. Cykeløb.

Triatlon som en fuldgyldig disciplin blev først inkluderet i de olympiske sommerlege i 2000.

Taekwondo

Taekwondo kom til De Olympiske Lege fra Korea. Dens ejendommelighed ligger i at tillade brugen af ben til at kaste og slå modstanderen. Både mandlige atleter og kvinder er officielt tilladt. Som en del af demonstrationen debuterede taekwondo-atleterne ved de olympiske lege i 1988. Men atleter blev kun officielt optaget i Sydney i 2000. Der er i alt 8 sæt priser, der deler atleter efter vægt og køn.

Vægtløftning

Denne sport er blevet opført siden de første sommer-OL i den moderne æra. Senere konkurrerede mænd ikke i OL 1900, 1908 og 1912. Kvinder har kun været i stand til at konkurrere om medaljer siden 2000. Blandt mandlige atleter spilles der 8 sæt priser og blandt kvinder 7. Opdelingen finder sted i kategorier afhængigt af deltagernes vægt.

Hegn

Kampen med brugen af kantede våben dukkede op i de første spil i Athen. Kvindernes udseende ved OL går tilbage til 1924. Der er i alt 10 priser. 5 sæt til mænd og kvinder. De Olympiske Lege omfatter følgende hegnkategorier:

 1. Sværd.
 2. Sabre blandt holdene for kvinder.
 3. Rapier.
 4. Rapier er blandt mænds hold.
 5. Sabre
 6. Epee blandt blandede hold.

Fodbold

For første gang startede denne sport, som i øjeblikket med sikkerhed kan kaldes en af de mest populære i verden, ved de olympiske lege i Frankrig i 1900. Derudover var fodbold til stede ved alle OL undtagen 1932. Siden 1996 har en separat kategori fodbold dukket op - kvinder. Før det kunne kun mænds hold konkurrere.

Field hockey

Denne sport adskiller sig fra almindelig hockey på mange måder: tilstedeværelsen af græs i stedet for is, mangel på udstyr, der erstatter pucken med en hård bold. For første gang optrådte sommervariationen af hockey ved de Olympiske lege i 1908. På det tidspunkt kunne kun mænd deltage. Kvindernes hold var først til stede i Moskva i 1980.

Rytmisk gymnastik

Denne yndefulde og rent feminine konkurrence blev født i 1984. Præmierne spilles ud i allround-kategorien både i et individuelt spil og i en gruppe. Atleternes ydeevne udføres normalt ved hjælp af en eller to objekter. Tidligere var det tilladt at udføre dans og akrobatiske tricks uden yderligere ting. Men nu ved de Olympiske lege overholdes denne form for ydeevne næsten ikke.

Vejcykling

Cyklister med denne disciplin dukkede først op på de olympiske lege i 1896. Kvinder var kun i stand til at deltage i 1984. I alt spilles 2 sæt priser for mænd og kvinder. Løb er opdelt i gruppe og separate.

Populær af emne.