Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Vinter-OL

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Vinter-OL
Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Vinter-OL

Video: Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Vinter-OL

Video: Hvilke Sportsgrene Er Inkluderet I Vinter-OL
Video: Запёк целую ногу СТРАУСА ВЕСОМ 15 кг в печи 2023, Juni
Anonim

På tærsklen til de vigtigste verdens-OL undrer mange sig over, hvilke sportsgrene der er inkluderet i vinter-OL.

Hvilke sportsgrene er inkluderet i vinter-OL
Hvilke sportsgrene er inkluderet i vinter-OL

Hvordan sport er inkluderet i det olympiske program

IOC, Den Internationale Olympiske Komité, der ligger i Zürich, er ansvarlig for at organisere og løse problemer i forbindelse med De Olympiske Lege. Det er på denne organisation, at muligheden for, at en ny sport kommer ind på listen over de olympiske lege, i høj grad afhænger. Det er IOC, der skal analysere alle kriterierne og udsende dens dom. For at en sport kan blive opført, skal den opfylde følgende betingelser:

 1. Tilstedeværelsen af det internationale sportsforbund for denne sport anerkendt af den olympiske komité.
 2. Den nævnte føderation skal anerkende og overholde verdens antidopingkode.
 3. Det olympiske charter skal til enhver tid anerkendes og implementeres af Sports Federation.
 4. For den ønskede sport skal der afholdes konkurrencer på forskellige niveauer, inklusive verdensomspændende.
 5. Sporten skal være populær.

En af følgende organisationer kan anmode om depositum:

 1. IOC.
 2. International Sports Federation for den anmodede sport.
 3. National Sports Federation, kun gennem en international federation.

Derudover tages yderligere faktorer i betragtning. For eksempel popularitet blandt unge, underholdning, kommerciel komponent og mere.

Hvilke sportsgrene er inkluderet i vinter-OL

De olympiske vinterlege omfatter 15 discipliner. I alt afholdes konkurrencerne i 7 sportsgrene.

Skiskydning

Denne sport består af en kombination af både langrend og nøjagtig pistolskydning. Ud over ski og stænger er en rifle med lille boring inkluderet som ekstraudstyr. For første gang optrådte skiskydning ved vinter-OL i 1924, men løbende begyndte denne type konkurrence kun at være til stede ved OL siden 1992. I alt spilles der 10 sæt præmier i følgende typer:

 1. Individuelt løb.
 2. Sprint.
 3. Massestart.
 4. Forfølgelse.
 5. Stafetløb.

Både kvinder og mænd deltager i skiskydning.

Bobslæde

Nedstigning på specielle slæder på en isrennet dukkede først op ved OL i 1924, og siden da er der afholdt bobslædekonkurrencer ved hvert vinter-OL. Den eneste undtagelse var i 1960. Kvindernes hold optrådte kun ved legene i Salt Lake City i 2002. Der er følgende typer konkurrencer, som der spilles olympiske priser for:

 1. Kvinders deuces.
 2. Mænds duuk.
 3. Mænds firere.

1928 omfattede også en konkurrence mellem mænds hold på 5 atleter.

Stå på ski

Alpint skiløb debuterede først ved 4 vinter-OL i 1936. Ikke kun udseendet af denne disciplin var bemærkelsesværdigt det år, men også det faktum, at både mandlige og kvindelige atleter straks blev deltagere. Dette sker ganske sjældent ved de Olympiske lege.

Alpint inkluderer 5 typer:

 1. Ned ad bakke.
 2. Superkæmpe.
 3. Slalom.
 4. Ski kombination.
 5. Kæmpe slalom.

Det er værd at bemærke det i perioden 1948-1980. atleter, der deltager i vinter-OL, blev samtidig betragtet som deltagere i verdensmesterskabet. Som et resultat modtog mestrene to priser på én gang.

Curling

Demonstration curlingkonkurrencer var ved de Olympiske lege i 1924, men de første medaljer blev kun modtaget i 1998. Men i 2006 besluttede IOC, at curling i OL i 1924 skulle betragtes som et fuldt udbygget spil. Som et resultat blev repræsentanter for Storbritannien og Irland de første olympiske mestere i denne sport.

Stå på skøjter

Hurtigskøjteløb er officielt blevet en olympisk sport siden 1924. Konkurrencer for kvinder ved OL dukkede først op i 1960. Ved vinter-OL 2018.i hurtigskøjteløb spilles 14 sæt priser i følgende 7 typer:

 • 500 m;
 • 1000 m;
 • 1500 m;
 • 5000 m;
 • 10000m;
 • Teamforfølgelse;
 • Massestart.

Ski nordisk

Nordisk kombination kaldes også Nordic Combined. Konkurrencen består af en kombination af skiløb og skihop. Denne begivenhed har været en olympisk begivenhed siden 1924. Nordic Combined er den eneste begivenhed i vinter-OL, hvor kvinder ikke deltager.

Skiløb

Skiløb har været en olympisk sport siden de første vinter-OL i Chamonix. Kvinder begyndte at deltage siden 1952. I alt spilles der 6 sæt medaljer for mænd og kvinder i følgende typer:

 1. Stafetløb.
 2. Time-trial konkurrence.
 3. Massestart.
 4. Forfølgelsesløbet.
 5. Sprint.

Skihop

Denne skiløbdisciplin blev olympisk fra de allerførste lege i 1924. Indtil 1956 blev accelerationen udført fra en afstand på ca. 70 m. På det tidspunkt blev skihop på denne afstand klassificeret som "stor". I 1960 blev der anvendt et springbræt med en længde på 80 m. Og ved legene i 1964 blev der for første gang spillet 2 sæt medaljer.

I ganske lang tid var det kun mænd, der kunne deltage i at hoppe ved de Olympiske lege. Kvinder fik først adgang i 2014.

Luge

For første gang dukkede op ved de Olympiske lege i 1964. I 50 år blev der ikke foretaget nogen ændringer i programmet. Men ved vinter-OL 2014 i Sochi blev en anden begivenhed tilføjet - holdstafetten. Dens betydning er, at mænd, kvinder og par, der repræsenterer et land, vil starte på hinanden efter hinanden. Der er i alt 4 sæt olympiske medaljer.

Skelet

Han debuterede ned ad bakke på en særlig slede ved Vinter-OL i 1924. Næste gang atleter var i stand til at repræsentere deres lande i 1948, og da kun ved de Olympiske lege i Salt Lake City. Samme år debuterede kvinder ved OL.

Snowboarding

For første gang deltog atleter på snowboards i de olympiske vinterlege i 1998. Listen over typer af konkurrencer har ændret sig mange gange. Tilstedeværelsen af halfpipe har altid været uændret. I 1998 var den eneste gang en kæmpe slalom-konkurrence. I de følgende år blev den erstattet af den parallelle gigantiske slalom. Siden 2006 har atleter deltaget i boardercross disciplin. Og siden 2014 er der indført slopestyle og parallelle slalom-discipliner. Både mænd og kvinder deltager separat i konkurrencen.

Kunstskøjteløb

For første gang blev skøjteløb inkluderet i programmet for de olympiske sommerlege 1908, som fandt sted i oktober. Næste gang skatere også deltog i de olympiske sommerlege i 1920. Derefter begyndte skatere i 1924, da de første vinter-olympiske lege i vores tid optrådte, at deltage i enhver olympiade. På grund af den høje popularitet har IOC indført særlige kvoter for deltagerne:

 • 24 dansepar.
 • 30 mandlige singler.
 • 30 kvindelige singler.
 • 20 sportspar.

De fleste steder bestemmes af resultaterne af verdensmesterskabet.

I alt spilles der 5 sæt priser under de olympiske lege.

Freestyle

Dette er en anden form for skiløb. Han debuterede ved de Olympiske lege i 1988. Disciplinen blev officielt introduceret til vinter-OL 1992. Atleter deltager i følgende discipliner:

 1. Mandlige og kvindelige moguler.
 2. Mandlig og kvindelig akrobatik.
 3. Skicross til mænd og kvinder.
 4. Mandlig og kvindelig halfpipe.
 5. Mandlig og kvindelig slopestyle

Hockey

Hockey blev en olympisk sport i 1920 ved sommer-OL. Efter 4 år begyndte denne sport at blive opført i disciplinerne i vinterlegene. Kvindernes hold var kun i stand til at deltage i 1998.

Det skal bemærkes, at i perioden 1920-1968. inden for rammerne af de Olympiske lege blev verdensmesterskabet afholdt mellem holdene.

Kort spor

I form af en demonstrationskonkurrence debuterede short track speed-skating ved vinter-OL 1988. Som en fuldgyldig konkurrence deltog atleterne i de næste vinter-OL. Denne disciplin med hurtigskøjteløb blev så navngivet på grund af sporets længde. Det er kun 111, 12 meter langt. Blandt mænd og kvinder trækkes medaljer for følgende typer short track:

 1. Relæ 3000 m.
 2. 500 m.
 3. 1000 m.
 4. 1500 m.

Populær af emne.