Vinter-olympiske Sportsgrene: Kunstskøjteløb

Vinter-olympiske Sportsgrene: Kunstskøjteløb
Vinter-olympiske Sportsgrene: Kunstskøjteløb
Video: Vinter-olympiske Sportsgrene: Kunstskøjteløb
Video: Learn Vocabulary: Sports of the Winter Olympics 2023, Februar
Anonim

Kunstskøjteløb har været en del af de olympiske lege siden 1908, men kunstløbere blev kun permanente deltagere i disse konkurrencer i 1924. I dag er OL simpelthen utænkelig uden denne sport.

Vinter-olympiske sportsgrene: kunstskøjteløb
Vinter-olympiske sportsgrene: kunstskøjteløb

I 1908 blev de olympiske lege afholdt i London. Det er bemærkelsesværdigt, at den første guldmedalje i denne sport var den russiske kunstløber Nikolai Panin-Kolomenkin. Han blev den bedste i det kunstneriske skøjteløbsprogram, som derefter blev kaldt "specielle figurer". De første præmievindere i parskøjteløb var tyske kunstløbere.

Kunstskøjteløb er en favorit olympisk disciplin for tilskuere, selv for dem der ikke er meget interesserede i sport. Denne smukke forestilling på is, fremført til musik, er mere som en dans. Dommerne vurderer ikke kun udførelsesteknikken, men også deltagernes kunstneri. Der stilles således høje krav til kunstløbere. Jo højere niveauet for atlet er, jo lettere og mere yndefuld ser dansen ud.

Der er fire typer olympiske skøjteløbskonkurrencer, der svarer til det samme antal sæt medaljer. Skel mellem enlig mandlig og kvindelig skøjteløb, parskøjteløb og isdans. Et enkelt program skal indeholde flere nødvendige elementer, dvs. visse trin, spring og spins. Derudover skal den udføres til musik af en given karakter og rytme. Alle disse parametre bestemmes af International Skating Union.

Skaterne går først til det korte program, som også skal indeholde obligatoriske elementer, såsom løft, kast osv. Her er det vigtigt at vise teknik og kunstnerisk ydeevne, og for et par er det også nødvendigt at demonstrere den komplette synkronisering af skaters bevægelser. Det gratis program udføres derefter.

I isdans har skatere lov til at vælge hvilken som helst musik, herunder vokal. Imidlertid skal alle bevægelser svare til akkompagnementets art, og atleterne skal nøje følge rytmen. Dansende par optræder tre gange.

I alt deltager 30 mænd og kvinder i en enkelt skøjteløb, 20 par og 24 danseduoer i OL. På samme tid er det kun repræsentanter for hold, hvis landsforbund er en del af Den Internationale Skøjteunion, der har lov til at spille. Atleter skal være mindst 15 år gamle.

Populær af emne.