Hvor Mange Sportsgrene Er Der I Vinter-OL

Indholdsfortegnelse:

Hvor Mange Sportsgrene Er Der I Vinter-OL
Hvor Mange Sportsgrene Er Der I Vinter-OL

Video: Hvor Mange Sportsgrene Er Der I Vinter-OL

Video: Alex Rosén som stuntreporter under OL i Nagano 1998 2022, November
Anonim

De olympiske vinterlege har ikke så lang historie som sommerens. Mærkeligt nok lyder det, men for første gang blev konkurrencer i en af ​​vintersportene (nemlig kunstskøjteløb) inkluderet i programmet til sommer-OL i London i 1908. For første gang fandt vinter-OL først sted i 1924 i den franske by Chamonix.

Olympiske mestere i kunstskøjteløb Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov
Olympiske mestere i kunstskøjteløb Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov

I dag betragtes 7 sportsgrene i vinter-OL-programmet som de vigtigste. Disse er skiløb, hurtigskøjteløb, skiskydning, rodel, bobslæde, hockey og curling. Skiløb, hurtigskøjteløb og bobslæde er opdelt i forskellige discipliner, hvoraf nogle også har fået status som uafhængig sport. Derudover er alle sportsgrene og discipliner, undtagen hockey og curling, opdelt i forskellige typer konkurrencer.

Skiløb og skiskydning

Alpint skiløb er opdelt i alpin, superkæmpe, slalom, kæmpe slalom. Der afholdes også kombinerede konkurrencer. Alpint skiløb har været med i det olympiske program siden 1936.

Ud over forskellige konkurrencer inden for langrend og skihop inkluderer programmet til vinter-OL ski nordisk kombination, som inkluderer begge typer. Freestyle er en anden type skiløb. Det indebærer at udføre forskellige akrobatiske tricks på ski.

Selvom det er almindeligt at formelt klassificere snowboarding som alpint, er det faktisk helt uafhængigt, da det indebærer ned ad bakke ikke på ski, men på et specielt bredt bræt, der kaldes snowboard. Han deltog i det olympiske program for ikke så længe siden - siden 1998.

Skiskydning kombinerer skydning og langrend. Han kom ind i OL-programmet i 1960.

Bobslæde og rod

Hvis bobslæde er blevet en olympisk sport siden de første vinter-OL i Chamonix, kom luge, tæt på den, først ind i det olympiske program i 1964. Skæbnen for en af ​​sorterne på kælkning - skelettet - tog form på en ejendommelig måde. For første gang blev der spillet olympiske priser på det i 1928, derefter i 1948 (begge OL blev afholdt i det schweiziske St. Moritz, og kun der var et skeletspor på det tidspunkt). Først siden 2002 er skelettet endelig kommet ind i det olympiske program.

Is sport

På trods af at kunstskøjteløb undertiden betragtes som en form for hurtigskøjteløb, er de faktisk to helt forskellige typer. Derudover er det kunstskøjteløb, der begynder historien om vinter-olympiske sportsgrene. Siden 1992 har short track deltaget i hurtigskøjteløb i det olympiske program.

Og endelig er to holdsport i vinter-OL-programmet ishockey og curling.

Antallet af sportsgrene i vinter-OL-programmet ændres ikke så aktivt som i sommer-OL. Dybest set tilføjes ikke fundamentalt nye sportsgrene, men kun deres sorter.

Populær af emne.