Hvor Mange Spillere Er Der På Basketballholdet

Indholdsfortegnelse:

Hvor Mange Spillere Er Der På Basketballholdet
Hvor Mange Spillere Er Der På Basketballholdet

Video: Hvor Mange Spillere Er Der På Basketballholdet

Video: Hvor Mange Spillere Er Der På Basketballholdet
Video: Summon the ice cream demon in the blogger camp! 2023, Marts
Anonim

Basketball er en populær holdboldsport. Desuden er både mænds og kvinders basketball udbredt, hvis forskel kun er i spillernes køn.

Hvor mange spillere er der på basketballholdet
Hvor mange spillere er der på basketballholdet

Spillet

Essensen af basketballspillet er som følger: to hold på 12 spillere konkurrerer med hinanden, 5 spillere fra hver handling samtidigt på banen, bolden skal kastes i ringen på det andet hold med hænderne uden at tillade modstandere til at tage bolden i besiddelse. Basketballbanen er 28 x 15 meter, kurven på bagpladen er 305 centimeter, og ringen er 45 centimeter i diameter.

Spillet består af fire perioder på ti minutter med pauser på et minut. Holdet med flest point vinder. I basketball har en spiller med et bestemt antal visse funktioner.

Spillere

Spiller nummer et kaldes erklærer. Det er han, der starter de angribende kombinationer. Dets vigtigste funktioner er i overførslen af effektive pasninger og i "bombardementet" af holdets ring over for lang afstand. Playmakeren skal se hele spilleområdet og straks reagere på ændringer i holdets taktik. Det første tal spiller også rollen som en forsvarer - opfanger bolden fra modstanderen. Den mest passende højde er ca. 190 centimeter.

Nummer to basketballspiller kaldes den angribende vagt. Hans rolle er at hjælpe playmakeren og at "bombardere" modstanderens ring på lang afstand. Den angribende forsvarer fokuserer på en hurtig tilgang til modstanderens ring. Han falder bolden ned til omkredsen. De fleste modangreb afsluttes af spilleren med det andet nummer. Hovedkriteriet for at vælge en spiller til denne position er hans højhastighedsdata. Optimal vækst ligger inden for 190-200 centimeter.

Nummer tre eller lyset fremad er en slags forbindelse mellem pointvagten og resten af spillerne. Hovedrollen i indsamlingen af point. Det er her vigtigt, at spilleren nummer tre har dygtigheden til at drible og nøjagtig skydning. Lyset fremad skal have data med høj hastighed, da hans funktion er at hente bolden. Den bedste højde for en let fremad er 2 meter +/- 5 centimeter.

Tungspidsen er nummer fire. Han skal samle den hoppende bold op fra sin ring og fra modstanderens ring og blokere for modstandernes hold. Spilleren med dette nummer skal være fysisk stærk og samtidig have et højdespring. Han har brug for dygtigheden til nøjagtigt at kaste bolden i kurven fra en gennemsnitlig afstand. En basketballspiller med en højde på 200-215 centimeter vil bedre klare rollen som en tung fremadretter.

Og det sidste, femte nummer eller centerafspiller. Det falder på hans skuldre at fuldføre angreb fra under ringen. Et andet nummer fem opfanger bolden og blokerer modstanderens kast. Centret har en masse fysisk aktivitet, deraf kravet om ekstraordinær styrke og udholdenhed. Hvad angår højden - 210-225 centimeter.

Populær af emne.