Hvor Mange Gram Guld Er Der I Olympiske Medaljer

Hvor Mange Gram Guld Er Der I Olympiske Medaljer
Hvor Mange Gram Guld Er Der I Olympiske Medaljer

Video: Hvor Mange Gram Guld Er Der I Olympiske Medaljer

Video: Hvor Mange Gram Guld Er Der I Olympiske Medaljer
Video: Елизавета Туктамышева - как живёт последняя Императрица и сколько она зарабатывает 2023, Juni
Anonim

Ved de olympiske sommerlege XXX, der sluttede i London, blev de bedste atleter på planeten tildelt 302 gange med medaljer af højeste standard. Men selvom medaljerne i første omgang kaldes guld, er der faktisk ikke meget af dette ædle metal i dem. Men værdien af disse sportslige trofæer måles naturligvis ikke af værdien af det metal, de er lavet af.

Hvor mange gram guld er der i olympiske medaljer
Hvor mange gram guld er der i olympiske medaljer

Medaljerne ved OL i London er 85 mm i diameter og 7 mm tykke, og vægten af priser fra forskellige valører varierer fra 375 til 400 gram. Medaljerne for første og andenpladsen er 92,5% sølv. Medaljer til andenpladsen til den krævede masse suppleres med kobber, og i de højeste priser tilsættes guld til kobber - belægningen af dette metal er 1,34% af den samlede masse eller ca. 6 gram. I bronze tildeles 97% kobber, 2,5% zink og 0,5% tin. Det er nysgerrig, at de metaller, der blev brugt til fremstilling af medaljer, blev udvundet nær den amerikanske Salt Lake City, og ved det mongolske Oyu Tolgoi-depot blev zink hentet fra Australien og tin fra det britiske amt Cornwell.

I historien om de moderne olympiske lege blev de højeste priser kun lavet af rent guld en gang - på IV Sports Forum, som i 1908 også blev afholdt i London. Derefter havde medaljen en diameter på kun 3,3 cm, men den indeholdt så meget som 25 gram ædle metaller. Briterne var ikke forpligtet til at gøre dette - på den første olympiske kongres, der blev afholdt i 1894 i Paris, blev det olympiske charter vedtaget, som også satte generelle standarder for priser til atleter. Den sagde, at medaljerne i første omgang skulle være lavet af 925 sølv og dækket med 6 gram guld. Men så blev disse regler sjældent overholdt - for eksempel ved II Olympiaden, som blev afholdt samme sted, hvor chartret blev vedtaget, blev vinderne tildelt rektangulære bronzemedaljer med en sølvbelægning. På alle de spil, der finder sted efter Anden Verdenskrig, overholdes den vedtagne standard mere præcist - guldindholdet i medaljer varierer fra 6 til 6,5 gram.

Hvis prisen på en medalje måles ved hjælp af dens indgående metaller, skal guldmedaljen i London 2012 vurderes til $ 644, sølvet til $ 330 og bronze til $ 5. Der er dog et præcedens, da en polsk atlet satte en medalje modtaget i Athen på auktion og modtog næsten $ 82.500 for den.

Populær af emne.