Første Olympiske Guldmedalje I Kvindeskøjteløb

Første Olympiske Guldmedalje I Kvindeskøjteløb
Første Olympiske Guldmedalje I Kvindeskøjteløb

Video: Første Olympiske Guldmedalje I Kvindeskøjteløb

Video: Første Olympiske Guldmedalje I Kvindeskøjteløb
Video: Yulia Lipnitskaya's Phenomenal Free Program - Team Figure Skating | Sochi 2014 Winter Olympics 2023, Juni
Anonim

Adelina Sotnikova blev den første russiske kunstløber, der modtog en guldmedalje ved de Olympiske lege.

Adelina Sotnikova med det russiske flag
Adelina Sotnikova med det russiske flag

I kunstskøjteløb kunne russiske atleter vinde tre olympiske guldmedaljer i Sochi. Naturligvis var hovedfokus på holdkonkurrencer, hvor det russiske landshold var i stand til at forsvare den æresbetegnelse leder som verdens kunstskøjteløb. En medalje i kunstskøjteløb blev også forventet. Men det forventes ikke af mange, at Adelina Sotnikova kunne vinde guldmedaljen i kvindernes konkurrence. Desuden er konkurrencen i denne type program meget stærk. Adelina Sotnikova blev den første olympiske mester, der vandt den russiske holds højeste værdighedsmedalje. Nu er russiske kvindeskøjteløb stigende. Selv inden for holdet skal pigerne konkurrere med hinanden. Tag mindst den samme Yulia Lipnitskaya, som allerede er blevet olympisk mester (i individuelle konkurrencer var hun i stand til kun at tage femtepladsen).

Desværre i holdkonkurrencen kunne Adelina Sotnikova ikke deltage. Men dette viste sig at være et positivt øjeblik, atleten formåede at koncentrere sig fuldt ud om at forberede sig på sin hovedstart. Denne medalje var ikke let at vinde, for efter det korte program var der et minimalt mellemrum mellem de største udbydere af medaljer. Det gratis program var i stand til at placere skatere på deres steder. Programmet for den russiske atlet med hensyn til basisomkostninger var 4 point højere end den nuværende verdensmester Yu-Na Kim. Carolina Costner mistede også elementernes basisomkostninger, på trods af at hun skøjte sit program fejlfrit.

Den russiske atlet var i stand til at bevise, at hun er den stærkeste i denne form for program. Efter Adelines sejr indgav det koreanske landshold en protest mod skaterens resultater. Den russiske kvinde modtog dog et højere karakter for programmets elementer (kløften var lidt over fem point). Men de point, der blev scoret for programmets komponenter, var de samme for begge atleter. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at den russiske kunstskøjters sejr viste sig at være fortjent.

Populær af emne.