Hvordan De Første Olympiske Lege Blev Afholdt

Hvordan De Første Olympiske Lege Blev Afholdt
Hvordan De Første Olympiske Lege Blev Afholdt

Video: Hvordan De Første Olympiske Lege Blev Afholdt

Video: Hvordan De Første Olympiske Lege Blev Afholdt
Video: History of the Olympics | National Geographic 2023, November
Anonim

Historikere har fastslået, at de første olympiske lege blev afholdt i 776 f. Kr. e. i det antikke Grækenland. Deres forfædre er ifølge myter guder, helte og konger. Derefter skinnede civilisationen i Grækenland med sine digtere, filosoffer, matematikere, arkitekter, billedhuggere og atleter. Folk fra den tid betragtede kropsskønhed som en kunst, og sport og motion var en del af hverdagen.

Hvordan de første olympiske lege blev afholdt
Hvordan de første olympiske lege blev afholdt

Før OL rejste ambassadører til alle byer i Grækenland. De stoppede på byens pladser, og beboerne lyttede opmærksomt til nyhederne om den kommende ferie. De Olympiske Lege blev afholdt til ære for Grækenlands vigtigste gud - Zeus. Ferien blev gentaget hvert fjerde år. Under sportskampene blev en hellig fred indgået, hvis betingelse er ophør af fjendtligheder og civils ukrænkelighed.

De Olympiske Lege blev afholdt i Elis, hvor beboerne kom for at se konkurrencerne. I dette område af det antikke Grækenland, hvor Olympia var placeret, rejste tilskuere også ad søvejen. Derfor blev mundingen af Alphea-floden og Det Ioniske Hav fyldt med smukke og højtideligt dekorerede skibe i løbet af ferien.

De fleste gik til festivalen, uanset hvor langt det olympiske sted var. De rigere indbyggere kom på hesteryg. Kun mænd kunne deltage i konkurrencen, men alligevel var der titusinder af tilskuere. Stadionet, hvor festivalen fandt sted, kunne rumme omkring 40 tusind mennesker.

På tidspunktet for de olympiske lege opstod en hel by ved bredden af Alfea-floden, som bestod af telte og hytter. Hovedvejen var næsten udelukkende besat af træbarakker, som forsynede beboerne med alt, hvad de havde brug for. Byen var fyldt med spænding og støj fra en enorm skare. Rejsende søgte at besøge alle de lokale attraktioner: den hellige lund, hippodromer, stadion, templer, alter og meget mere.

Den første dag af de Olympiske lege åbnede med løbskonkurrencer. Konkurrencen begyndte ved solopgang. Kun frie mennesker, der aldrig overtrådte loven, kunne deltage i spillene. De satte deres navne på listen et år før ferien. Der var 20 personer i hovedløbet opdelt i fem grupper. Derudover var der et dobbelt og væbnet løb.

Efter denne sport begyndte kampen. Det blev afholdt i tre kategorier: simpelt (uden våben), knytnæve (deltagere i hjelme, næver indpakket i læderspidsede bælter) og kombineret (krigere i hjelme, men uden bælter). Den næste dag begyndte femkampen, som omfattede løb, brydning, spyd- og diskekast og spring. De Olympiske Lege sluttede med vognløb.

Anbefalede: