Hvordan Man Dribler I Fodbold

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Dribler I Fodbold
Hvordan Man Dribler I Fodbold

Video: Hvordan Man Dribler I Fodbold

Video: LÆR AT JONGLERE ORDENTLIGT MED EN FODBOLD! 2022, December
Anonim

Evnen til at drible andre spillere i fodbold kaldes dribling. Trænere i dag kræver, at alle professionelle spillere, især stødende spillere, skal være gode til denne del af spillet. På mange måder har dygtig dribling forudbestemt stjernernes rejse for spillere som Zidane, Messi og Ronaldinho.

Hvordan man dribler i fodbold
Hvordan man dribler i fodbold

Er det nødvendigt

Hastighed, fysisk styrke, boldhåndteringsteknik

Instruktioner

Trin 1

Anvendelsen af ​​en bestemt slagteknik afhænger primært af spillerens kvaliteter. Men det kan også i vid udstrækning afhænge af fjendens fysiske egenskaber samt den specifikke situation, hvor du har brug for at anvende slagtilfælde. Spilleren skal selv bestemme, hvilken type dribling han vil bruge i en given situation. Usikkerhed i valget af en finte vil føre til utydelig handling, og spilleren mister sandsynligvis bolden.

Trin 2

Høj hastighed er i sig selv en god hjælp til at overspille spillerne. Hvis du allerede har spredt dig godt, og kun en spiller handler imod dig uden et sikkerhedsnet, er det fornuftigt at bare kaste bolden forbi ham. Din modstander bliver nødt til at dreje fra stående position, mens du allerede har fået et træk. Derfor vil du sandsynligvis igen have bolden i besiddelse af at have løbt rundt om det. Denne teknik er også god, fordi den ikke kræver yderligere tekniske justeringer. Det er kun værd at huske, at bolden ikke skal kastes og frigives for langt væk fra dig.

Trin 3

Nogle spillere er struktureret og har stor fysisk styrke. Dette hjælper dem med at bogstaveligt talt skrabe bolden ud af forsvarernes fødder og skubbe igennem forsvaret selv med stor modstand, når forsvarerne hjælper hinanden. En sådan spiller skal også dygtigt bruge kroppen for at dække bolden og forhindre modstandere i at komme tæt på den. Evnen til at dække bolden med kroppen gælder for alle fodboldspillere. Hvis der ikke er nogen, der giver passet, og spillerens slag giver vanskeligheder, er det fornuftigt at dække modstanderens adgang til bolden med din krop. Måske vil situationen på banen blive bedre i løbet af denne tid. Ved hjælp af kroppen kan du prøve at slå spilleren, bevæge sig væk fra fjenden og gradvist bevæge sig væk fra ham.

Trin 4

Med en god teknisk parathed hos en fodboldspiller kan han bruge finter. Feint er et bedragerisk træk for at tvinge modstanderen til at foretage et ekstra træk og miste øjeblikket for at tage bolden. Ud over at udvikle finter til udvikling af dribling skal en fodboldspiller forbedre sin kontrol over bolden og stræbe efter at bedre "føle" bolden.

Trin 5

Arsenalen af ​​tricks af moderne professionelle fodboldspillere er meget rig. Et af de enkleste tricks er en falsk sving. Når han nærmer sig en modstander, svinger spilleren benet og foregiver at give et stærkt slag. Dette vil tvinge modstanderen til instinktivt at lægge sit ben ud, vende sin krop. Denne unødvendige bevægelse forhindrer ham i at tage bolden.

Trin 6

En skarp ændring i bevægelsesretning kan også efterlade din modstander uden for arbejde - han holder muligvis ikke med på dig, for i modsætning til dig ved han ikke i hvilken retning du bevæger dig videre. Du kan også bruge falske bevægelser af kroppen, når kroppen går til den ene side, og derefter du med bolden til den anden. Et falsk stop forvirrer også modstanderen - efter det kan bolden kastes forbi ham eller mellem hans ben.

Trin 7

Moderne professionelle fodboldspillere bruger også mere komplekse finter. For eksempel foretager de hurtige skiftevis bevægelser af venstre og højre fødder omkring en stående bold, hvilket tvinger modstanderen til at miste kontrollen. Så kan du pludselig gå til siden og lade modstanderen være uden arbejde. Den såkaldte "Zidane-finte" er især elegant. Når man nærmer sig modstanderen, træder dribleren på bolden og drejer 180 grader fra modstanderen. Dette giver dig mulighed for at dække bolden med din krop og forhindre modstanderen i at nå bolden.

Populær af emne.