Hvad Dribler

Indholdsfortegnelse:

Hvad Dribler
Hvad Dribler

Video: Hvad Dribler

Video: The Art of Dribbling 2022, December
Anonim

Ordet "dribling" kommer fra engelsk dribling, hvilket betyder "dribling". I nogle sportsgrene betyder dette udtryk en sporty driblingsteknik, der giver dig mulighed for at omgå en modstander uden at bryde spillereglerne.

Basketball dribling
Basketball dribling

I fodbold dribler det at dribler bolden ved siden af ​​din fod i bevægelse. I basketball, dribler bolden med regelmæssige strejker på gulvet og skiftende hænder. I håndbold - det samme som i basketball, men det er forbudt at skifte hånd.

Fodbold dribler

Dribbling af bolden i bevægelse i nærheden af ​​foden gør det muligt for spilleren uventet at ændre retning af boldens bevægelse i en vinkel på op til 90 grader, hvilket gør det muligt at udføre uventede manøvrer for modstanderen og med succes undvige forsvareren. Denne ændring i kuglens retning kan opnås med både den indvendige og ydre kant af foden og endda sålen. Dribling giver spilleren i besiddelse af bolden mulighed for at accelerere skarpt fra et sted eller omvendt at stoppe brat efter løb med fuld kontrol over bolden samt udføre forskellige finter (vildledende bevægelser).

Alle fodboldstjerner - Pele, Maradona, Rivaldo, Ronaldo, Messi - mestrede perfekt fodbolddribbling, kastede dygtigt bolden fra fod til fod, lavede finter og overgik det modsatte holdes spillere. For at mestre dribling anbefales en nybegynder fodboldspiller at først mestre bolden dribleteknikken perfekt med både venstre og højre fod.

Basketball dribling

Dribbling i basketball, ligesom at passere det, er de vigtigste tekniske elementer i spillet. Selve driblingen kan være enten høj hastighed, lav eller kombineret.

Dribbling er en lav hastighed dribling af bolden med kroppen, skulderen eller fri hånd, der dækker den fra modstandere. Ofte når dribling bruges ikke kun dribling af bolden foran dig, men også dribling bag ryggen mellem benene, brug af uventede vendinger, når du rører modstanderen.

Normalt, når man dribler, berøres bolden kun med fingerspidserne så tæt på jorden som muligt med uventede ændringer i dribletempo. På grund af dette er det vanskeligt for modstanderen at opfange bolden, og mulighederne for en aflevering, kast eller aflevering er åbne for dribleren.

Nogle af de mest berømte basketballdrivende mestre er Allen Iverson, Steve Nash, Tony Parker.

Dribling i vandpolo

I vandpolo er dribling en teknik, hvor spilleren kravler, og bolden dribles af panden eller næsen. Eller bolden dribles af næsebølgen og korrigeres ved hjælp af hovedet.

I modsætning til den sædvanlige gennemsøgning hæves hovedet i vandpolo højt over hovedet, så spilleren kan se alt, hvad der sker foran ham. I dette tilfælde bliver slagområdet noget kortere, og deres frekvens er højere. Hyppigere slag holder bolden i kontrol. Svømmehastigheden bør ikke afvige fra svømmehastigheden uden bolden.

Populær af emne.