Hvor Skal Man Lære At Kitesurfe

Hvor Skal Man Lære At Kitesurfe
Hvor Skal Man Lære At Kitesurfe

Video: Hvor Skal Man Lære At Kitesurfe

Video: Hvor Skal Man Lære At Kitesurfe
Video: Изучение кайтсерфинга: 4 вещи, которые вам понадобятся! 2024, April
Anonim

Kitesurfing er en moderigtig og utrolig smuk sport. Du har helt sikkert mere end en gang beundret de flerfarvede "drager", der flyver over vandet, og drømt om at være i stedet for disse fyre.

Hvor skal man lære at kitesurfe
Hvor skal man lære at kitesurfe

At lære at kitesurfe er ikke let. Dette er en af de sportsgrene, som det er meget uønsket at lære på egen hånd! De første skridt skal tages under tilsyn af en erfaren instruktør. Så hvis du beslutter dig for at tæmme en drage, skal du først vælge et sted, hvor du vil gøre det.

For at lære kitesurfing er to ting nødvendige: tilstedeværelsen af vind (og ikke alt, men blæser i en bestemt retning og en vis styrke) og fraværet af store bølger på vandoverfladen. For begyndere er kun flad (glat vandoverflade) og hugget (let spænding) egnet. På stærke bølger er det ekstremt problematisk at komme på tavlen for første gang. I den henseende vil jeg med det samme sige, at du skal vælge et træningssted meget nøje for at studere vejrforholdene på det tidspunkt, hvor du skal derhen. Mange skruppelløse skoler hævder, at forholdene er ideelle, og ved ankomsten vil du støde på stærke bølger, hvilket vil øge tiden og dermed omkostningerne ved uddannelse betydeligt.

Det tager 7 til 12 timer at komme på tavlen og køre de første par meter. Træning inkluderer teori, sikkerhed, kite control teknik, body drag (kite control i vand uden bord), start.

Der er mange steder i verden, der er egnede til at lære kitesurfing, vi vil kun fokusere på nogle få af dem.

1. Egypten. Hovedsageligt Hurghada og Dahab. Der er mange fordele: transporttilgængelighed, lave priser på indkvartering, det meste af året kan du køre uden våddragt, nogle af de bedste betingelser for læring på de fleste steder (endda vind, passende dybde), mange russiske skoler. Hvad skal man kigge efter: der er ikke så mange blæsende dage, som vi gerne vil, så hold øje med prognosen, og tag bare en kupon i lang tid.

2. Krim, Mezhvodnoe. Der er gode betingelser for læring og nogle af de laveste priser i skoler og indkvartering. Men sæsonen varer ikke længe - fra juni til midten af september.

3. Tarifa, Spanien. Det er et anerkendt mekka for vindkite og surfere fra hele verden. Her afholdes mange internationale konkurrencer, og du keder dig slet ikke. Men for begyndere vil der være nogle vanskeligheder: meget tung trafik og "ujævnt" vand for det meste. På et bestemt tidspunkt vises en "pyt" af flad, men antallet af kitesurfere der er endnu større. Vandet er køligt nok selv om sommeren, da det er et hav. Der er også russiske skoler.

4. Græske øer. Især Rhodos, Prasonisi. Et ideelt sted fra slutningen af maj til begyndelsen af september. Meget "surfer" atmosfære, folk bosætter sig i telte og trailere på kysten. Dette er stedet, hvor to have smelter sammen: på det ene er der altid bølger, på det andet - fladt. Af minuserne kan man kun bemærke de høje priser for undervisning og husleje, især under hensyntagen til eurokursen.

5. Margarita, Venezuela. Dette er den "latinamerikanske Tarifa". En ø i Caribien, hvor den altid blæser, hvilket gør det muligt ikke at gå glip af træningsdage. Situationen på vandet ændrer sig i løbet af dagen: om morgenen er det roligere. Derudover er der Koche Island i nærheden, hvor du kan nyde den absolutte lejlighed. Priserne på indkvartering og mad er utroligt lave. Men en meget dyr flyvning, så det giver mening at gå der i lang tid.

6. Den Dominikanske Republik. Byen Cabarete, nær byen Puerta Plata. Vandsportfans af alle striber samles også der. Alt er fint med vinden, men vandoverfladen afhænger af årstid, bølger er hyppige der. Billetter og priser på stedet er heller ikke særlig lave.

For at øve kitesurfing har du brug for: en våddragt (hvis vandet er koldt) eller et hydromisk (solbeskyttelse), specielle briller, solcreme med en faktor på mindst 50 (eller bedre 70-80) og selvfølgelig penge. Det er en smuk, men meget dyr sport.

Anbefalede: