1984 Sommer-OL I Los Angeles

1984 Sommer-OL I Los Angeles
1984 Sommer-OL I Los Angeles
Video: 1984 Sommer-OL I Los Angeles
Video: Los Angeles 1984 Olympic Opening Ceremony Broadcast #84SummerOlympicsLA 2023, Februar
Anonim

Sommer-OL 1984 er blevet en af ​​de bedst organiserede sportsbegivenheder i verden. Konkurrenceniveauet blev imidlertid negativt påvirket af fraværet af atleter fra mange lande, der boikotterede de olympiske lege, blandt hvilke Sovjetunionen og DDR var.

1984 Sommer-OL i Los Angeles
1984 Sommer-OL i Los Angeles

Vurderingerne til OL i 1984 er meget kontroversielle. På den ene side blev begivenheden godt omtalt, og organisationsniveauet for både ceremonier og konkurrencer var usædvanligt højt. På den anden side blev 1984-spillene gentagne gange kaldt for kommercielle, i modsætning til den meget olympiske idé, da arrangørerne gjorde alt for at få så mange penge som muligt som et resultat og formåede ikke kun at dække deres udgifter, men også at tjene et ekstra stort beløb. Derudover reducerede fraværet af 125 af de stærkeste atleter i verdensklasse, der boikotterede OL i Los Angeles dramatisk niveauet for nogle konkurrencer fra professionel til næsten amatør.

I alt 6829 atleter fra 140 lande deltog i OL. De konkurrerede i 23 sportsgrene, herunder atletik, roing, græsk-romersk brydning, svømning, mænds og kvindegymnastik, synkroniseret svømning, dykning, hockey, vandpolo, cykling, tennis og skydning. Konkurrencer inden for rytmisk gymnastik og synkroniseret svømning for første gang inden for rammerne af OL blev afholdt i 1984. Skydekonkurrencer blev derefter opdelt i mænd og kvinder for første gang.

På grund af fraværet af stærke atleter fra mange lande blev Amerika den absolutte leder ved de olympiske lege i 1984. Atleter fra De Forenede Stater formåede at vinde 83 guld-, 61 sølv- og 30 bronzemedaljer. Rumænien tog andenpladsen med 20 guld-, 16 sølv- og 30 bronzemedaljer. Tredjepladsen blev taget af atleter fra Tyskland med 17 guld-, 19 sølv- og 23 bronzemedaljer.

På trods af at det samlede sportsniveau ved OL ikke var højt, var det i det, at nogle lovende atleter var i stand til at bevise sig selv. Vi taler om Jesse Owens, der modtog sin første guldmedalje i 1984, Edwin Moses, Elizabeth Lipa, Greg Luganis, Lee Ning osv. Det skal især bemærkes, at det var ved OL i 1984, at den strålende karriere hos atleter fra Kina, der havde boikottet legene i lang tid, begyndte.

Populær af emne.