Squaw Valley 1960 Vinter-OL

Squaw Valley 1960 Vinter-OL
Squaw Valley 1960 Vinter-OL

Video: Squaw Valley 1960 Vinter-OL

Video: The 1960 Winter Olympics in Squaw Valley | Flashback | History 2022, December
Anonim

Vinter-OL 1960, den femte i træk, blev afholdt fra 18. til 28. februar i Squaw Valley (USA). Præmier blev spillet i 29 konkurrencer i 5 sportsgrene. I alt 655 atleter deltog, herunder 144 kvinder, fra 31 lande i verden. Hvordan Alexander Kashing overtalte ledelsen af ​​vintersportforbundene til at være vært for legene i Squaw Valley er stadig et mysterium for mange. Det vides imidlertid, at han ved denne lejlighed lavede og præsenterede for IOC en gigantisk model af byen, der kostede ham 5.800 dollars.

Squaw Valley 1960 Vinter-OL
Squaw Valley 1960 Vinter-OL

For første gang blev de olympiske lege afholdt i en sådan højde - 1889 m over havets overflade. Bobsleigh-konkurrencer, fordi der ikke var noget spor i Squaw Valley, og kun 9 ud af 31 hold ønskede at deltage i denne sport, blev ikke afholdt. Derfor nægtede de at bygge et spor specifikt "til OL". Men ved dette OL blev der for første gang afholdt skiskydning og skøjteløb (blandt kvinder). Det er også værd at bemærke, at atleter fra alle 5 kontinenter deltog i OWG's historie denne gang.

Arrangørerne af Squaw Valley Game forberedte sig grundigt på en sådan begivenhed ved at bygge et indendørs vinterstadion med en kapacitet på 11.000 mennesker samt andre sportsfaciliteter. Åbningsceremonien for de Olympiske lege fandt sted den 18. februar på Ice Stadium. 15.000 tilskuere deltog. Det er værd at bemærke, at showet til denne ceremoni blev udarbejdet af Walt Disney, den verdensberømte Hollywood-filmproducent. Ed på vegne af alle atleter, der deltager i legene, blev aflagt af kunstløber Carol Hayes.

I Squaw Valley blev et computerbaseret informationssystem introduceret for første gang, hvilket i høj grad letter gennemførelsen af ​​konkurrencer.

I en ny disciplin - skiskydning - blev svensken Claes Lestander vinder. Det er værd at bemærke, at skiskyttere fra USSR derefter modtog bronze og også tog 4-6 pladser. På skiløb blev 3 "guld" vundet af Tysklands hold, 2 hver - Schweiz, Sverige og Finland, 1 hver - Frankrig, Østrig, Canada, Norge og Sovjetunionen.

I hurtigskøjteløb var sovjetiske atleter de bedste for enestående overlegenhed. De modtog guldmedaljer i 6 ud af 8 konkurrencetyper, og tjente derudover 3 "sølv" og 2 "bronze". De resterende 2 højeste priser blev bragt til deres hjemland af nordmændene. På afslutningsdagen for OWG i Squaw Valley blev der startet hurtigskøjteløb for at slå rekorder. Derefter satte den fire gange vinder af De Olympiske Lege E. Grishin en verdensrekord. Desuden "kom det ud" på 40 sekunder for første gang i historien (39, 6). I enkelt skøjteløb blev begge "guld" vundet af atleter fra USA, som i de foregående spil.

Måske den største overraskelse i Squaw Valley var det amerikanske hockeyteams sejr. Favoritterne - Canada, Sovjetunionen og Tjekkoslovakiet - var uden arbejde. Vores atleter tog derefter 3. pladsen.

Veikko Hakulinen, en veteranskiløber fra Finland, vandt det fulde sæt priser. Den olympiske guldmedalje var hans tredje i træk.

Som i 1956 var denne gang i den uofficielle holdkonkurrence atleterne fra Sovjetunionen hoved og skuldre frem for alt og tjente 146,5 point og 21 medaljer (7-6-8). Dette var et rekordstort antal priser for den tid. Anden og tredje plads blev delt af svensker og atleter fra USA - 62 point og 3 guld hver.

Populær af emne.