Hvordan Var OL I Squaw Valley 1960

Hvordan Var OL I Squaw Valley 1960
Hvordan Var OL I Squaw Valley 1960

Video: Hvordan Var OL I Squaw Valley 1960

Video: The 1960 Winter Olympics in Squaw Valley | Flashback | History 2022, November
Anonim

VIII Olympiske vinterlege blev afholdt fra 18. februar til 28. februar 1960 i det amerikanske skisportssted Squaw Valley, som på tidspunktet for hans nominering til retten til at være vært for spillene ikke engang var en by. Ikke desto mindre faldt valget af IOC på ham.

Hvordan var OL i Squaw Valley 1960
Hvordan var OL i Squaw Valley 1960

Squaw Valley lige fra starten var ikke velegnet til vinter-OL. Forberedelsesfasen blev også forsinket, Den Internationale Olympiske Komité overvejede endda at udsætte OL. Som et resultat blev spillene stadig afholdt, men mange faciliteter havde ikke tid til at blive bygget, så konkurrencen i nogle sportsgrene måtte aflyses. Især startede bobslederne ikke, da der ikke var nok penge og tid til opførelsen af ​​banen.

Antallet af deltagere, der kom til OL, overlod også meget tilbage at ønske, de var betydeligt mindre end ved de foregående spil - 665 atleter fra 30 lande. I otte sportsdiscipliner blev der spillet 27 sæt priser.

Den IOC-godkendte hymne blev spillet for første gang ved Squaw Valley OL. Et af funktionerne i disse konkurrencer var også terrænhøjden - Squaw Valley ligger i en højde af 1889 meter over havets overflade, hvilket skabte yderligere vanskeligheder for atleterne.

Konkurrenceprogrammet omfattede skiskydning, svensken Claes Lestanden vandt det individuelle 20 km løb. Med hensyn til hastighed tabte han til fjorten rivaler, men var i stand til at vinde på grund af nøjagtig skydning. Finn Antti Tyrväinen vandt sølvmedaljen, den sovjetiske atlet Alexander Privalov vandt bronze.

Sovjetunionens olympier klarede sig meget godt i hurtigskøjteløb efter at have vundet 6 guld-, 3 sølv- og 4 bronzemedaljer. I skihop var der ingen lig med atleten fra DDR Helmut Recknagel. I kunstskøjteløb til mænd og kvinder gik begge guld til amerikanerne - David Jenkins og Carol Hayes. I parskøjteløb blev sejren vundet af canadierne Barbara Wagner og Robert Paul.

I hockey blev sejren fejret af amerikanerne, andenpladsen gik til Canada. Sovjetiske hockeyspillere tog tredjepladsen og tabte til det amerikanske landshold med en score på 2: 3 og Canada 5: 8. Langrend var ikke særlig vellykket for atleter fra USSR, Maria Gusakova vandt den eneste guldmedalje i løbet af 10 km. Sølv og bronze gik også til sovjetiske skiløbere Lyubov Kozyreva og Radya Eroshina. De samme atleter vandt endnu en sølvmedalje i holdstafetten.

Ifølge resultaterne af konkurrencen tog sovjetiske atleter førstepladsen i holdkonkurrencen efter at have vundet 7 guld-, 5 sølv- og 9 bronzemedaljer, det største bidrag til sejren blev leveret af skatere. Andenpladsen blev taget af det forenede hold i Tyskland, som omfattede olympierne fra Tyskland, den tyske demokratiske republik og Vestberlin, de vandt 4 guldmedaljer, 3 sølv og 1 bronze. Tredjepladsen gik til atleter fra USA - 3 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer.

Populær af emne.