Hvordan Var Euroleague Basketball-finalen

Indholdsfortegnelse:

I finalen Euroleague Basketball 2011/2012 mødtes den russiske CSKA, der slog Panathinaikos (Grækenland) i semifinalen, med det græske Olympiacos, som fik en billet til den sidste kamp efter at have besejret Barcelona (Spanien). CSKA, der havde alle chancer for at blive den bedste klub i Europa, for tredje gang i deres historie, efter at have gået glip af et afgørende angreb i de sidste sekunder af spillet, tabte til grækerne med en meget offensiv score 61:62.

Hvordan var Euroleague Basketball-finalen 2012

Instruktioner

Trin 1

I det første kvartal var CSKA stærk i defensiven. Hærholdet fik de fleste point fra gennemførelsen af sanktioner; der var kun 2 nøjagtige hits i angrebet. Hovedkampen i turneringen blev startet af grækerne, og snart åbnede Pero Antic scoringen. Endvidere udlignede soldaten Ramunas Siskauskas pointene, men et hit bag buen fra Vassilis Spanulis bragte det græske hold foran med en score på 2: 5. Takket være indsatsen fra Milos Teodosic og Andrei Kirilenko, der implementerede to frikast, kom det russiske hold ud med en score på 6: 5. I løbet af de sidste minutter fulgte nøjagtige skud af Kostas Papanikolaau og Alexey Shved, og Nenad Krstic scorede tre ud af fire frikast. Pausen begyndte, da stillingen var 10: 7 til fordel for hærholdet.

Trin 2

I andet kvartal fortsatte CSKA med at dominere. Olympiacos reagerede på de nøjagtige hits fra Kirilenko, Krstic og Alexander Kauns dunk med to realiserede frikast fra Papanikolaou og et effektivt kast fra Spanulis. At bringe stillingen til 16:11 til deres fordel, fortsatte hærholdet offensiven: Teodosic lavede tre trepunktsskud i træk. Grækernes reaktion var Papanikolaous dunk og et af Spanoulis to frikast. Dette hjalp dog ikke med at vende situationen, stillingen var 25:14. Dette blev efterfulgt af to nøjagtige hits fra hærspiller Dariusz Lavrynovych, effektive kast fra Kirilenko og Siskauskas. Grækerne svarede med et trepunktsskud fra Papanikolaou, et nøjagtigt hit fra Spanoulis og et af to realiserede frikast. Som et resultat steg CSKA's fordel til 13 point. I de sidste minutter scorede Lavrynovych et af tre strafpoint, og Shved's kast, der faldt sammen med den endelige sirene, blev ikke talt med. I begyndelsen af tredje kvartal kom CSKA med en score på 34:20 til deres fordel.

Trin 3

Det tredje kvartal begyndte med to nøjagtige hits fra Krstic, et produktivt kast fra Antic og en udveksling af tre punkts hits mellem Teodosic og Papanikolaou. Efter to frikast, scoret af Antic, fulgte tre-punkts skud af Spanulis, hærens mænd Viktor Khryapa og Andrei Kirilenko. Frikast fra Spanulis og Antic og de efterfølgende effektive angreb fra Siskauskas, Gordon og Shved førte til stillingen 53:34. I løbet af de sidste ti minutter er grækerne blevet mærkbart mere aktive og er blevet mere selvsikre i deres angreb. Marco Keshel scorede et af to frikast, Spanoulis scorede et effektivt skud og Evangilios Manzaris scorede bagfra buen i sidste sekund. Således forblev tredje kvartal med grækerne, og kampens samlede score var 53:40 til fordel for CSKA.

Trin 4

I fjerde kvartal tillod ikke grækerne at tage initiativet fra dem, og efter kastet bagefter buen af Kostas Slukas og Georgios Printezis's hit var stillingen 53:45. Desuden begyndte hærens angreb at mislykkes den ene efter den anden. Det længe ventede effektive angreb fra Siskauskas blev krydset af to frikast, scoret af Printezis, og endnu et nøjagtigt kast. Kampens samlede score var 55:52. På to nøjagtige frikast, udført af Krstic og et effektivt kast fra Kirilenkos skjold, svarede grækerne med et nøjagtigt kast fra Papanikolaou ud over buen. Under frikastene i slutningen af sidste kvartal ramte Teodosic og Kirilenko et af to kast, men Papanikolaou, der med succes konverterede tre af fire frikast, mindskede kløften til et point: stillingen var 61:60. Et sekund inden kampens afslutning kastede Printezis bolden i CSKAs kurv og bragte Olympiacos en sejr med en score på 61:62.