Hvordan Fremkom Navnet På Fodboldklubben "Lazio"?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Fremkom Navnet På Fodboldklubben "Lazio"?
Hvordan Fremkom Navnet På Fodboldklubben "Lazio"?

Video: Hvordan Fremkom Navnet På Fodboldklubben "Lazio"?

Video: Hvordan Fremkom Navnet På Fodboldklubben
Video: Город Барселона. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2024, Kan
Anonim

Lazio er en fodboldklub i Rom, opkaldt efter en af de italienske regioner. I 1999 blev klubben den sidste vinder af UEFA Cup Winners 'Cup i turneringens historie.

Hvordan fremkom navnet på fodboldklubben?
Hvordan fremkom navnet på fodboldklubben?

Om oprettelsen af "Lazio"

Club "Lazio" blev grundlagt i hovedstaden i Italien, Rom den 9. januar 1900 som en universel sportsklub (dvs. fokuseret ikke kun på fodbold, men også andre sportsgrene - i dag er der i alt 48 discipliner). Grundlæggeren af sportsforeningen var Luigi Bijarelli. Ifølge hans plan skulle navnet på den nyoprettede klub vise, at det ikke kun er en hovedstad. Derfor blev navnet "Lazio" taget - efter navnet på den italienske region, hvor Rom ligger.

Et år senere, i 1901, blev fodboldholdet selv organiseret af franskmanden Bruno Seghettini som en del af Lazio.

For at ære hjemlandet til de Olympiske lege valgte klubbens grundlæggere farverne på det græske flag - hvid og himmelblå - som deres signaturfarver. Ak, dette spillede ikke i hænderne på klubbens skæbne og dets omdømme i landets øjne. Forholdet mellem Italien og Grækenland på det tidspunkt var meget spændt, så mange italienere kunne ikke lide Lazio, mange anklagede endda Bijarelli for manglende patriotisme og næsten forræderi.

I 1913 deltog Latsiale for første gang i det nationale mesterskab i fodbold - og nåede straks finalen i konkurrencen.

Siden 1930 har fodboldklubben været optaget i Serie A. I det meste af deres karriere har Lazio været en af lederne i serien.

Serie A er den bedste fodbolddivision i Italien.

Klubpræstationer

To gange blev klubbens spillere vindere af landets nationale mesterskab - i 1979 og i 2000 modtog seks gange den italienske cup og tre gange - den italienske Super Cup. Det mest "stjerne" år for Laziale var 1999, hvor spillerne formåede at vinde ikke kun UEFA Super Cup, men også blev de sidste vindere af UEFA Cup Winners 'Cup i turneringens historie.

2000'erne var ikke særlig succesrige for sportsklubben. I 2002 gik Cirio-koncernen, som var hovedsponsor for klubben, konkurs. Holdet måtte dele med en række strålende fodboldspillere, herunder Alessandro Nesta, Marcelo Salas, Fabrizio Ravanelli, Karel Poborski og andre. Holdet var tæt på udryddelse.

Til dato er det sidste vindende trofæ i Lazio klubmuseum den italienske Super Cup i sæsonen 2009-2010.

Den nye præsident for klubben, Claudio Lotito, formåede at redde Lazio. I 2006 vandt Latsiale retten til at deltage i UEFA Cup, og i den følgende sæson tog de vej til Champions League.

Anbefalede: