Hvordan Sportskommentatorer Bliver

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Sportskommentatorer Bliver
Hvordan Sportskommentatorer Bliver

Video: Hvordan Sportskommentatorer Bliver

Video: Hvordan Sportskommentatorer Bliver
Video: HOW TO BECOME FASTER 2024, Kan
Anonim

Sportsfans joker ofte, at kommentatorer er mennesker, der professionelt blander sig med at se sportsudsendelser. Men det er næsten umuligt at forestille sig nogle kampe eller konkurrencer uden alt for følelsesmæssige eller tværtimod rimelige kommentarer. Interessant nok kom mange kendte sportskommentatorer til dette erhverv ganske tilfældigt.

Hvordan sportskommentatorer bliver
Hvordan sportskommentatorer bliver

Alt efter planen

Der er engangsrepræsentanter for redaktionskontorer for sportskanaler og programmer, der begyndte at engagere sig i kommentarer efter eksamen fra universitetets humanitære fakultet, mest naturligvis certificerede journalister. Der er også repræsentanter for et interessant erhverv med skuespil og filologisk uddannelse. For eksempel er Viktor Gusev og Georgy Cherdantsev oversættere efter uddannelse, Vasily Kiknadze og Vasily Utkin studerede ved de filologiske fakulteter, men Utkin studerede kun 4 kurser. Men selv de kom ikke alle sammen til redaktionen for at arbejde som kommentatorer på én gang.

For nylig har der endda været specialiseringer "Sportskommentator" på universiteter eller i genopfriskningskurser for journalister. Imidlertid mener vellykkede populære sportskommentatorer, at uddannelse ikke er en prioritet i erhvervet. Et stort antal sportskommentatorer er ikke nødvendige i nogen form for sport, hvilket betyder, at det ikke giver mening at arrangere en rekruttering til sådanne specialspecialiteter, da der ikke er nogen steder, folk kan arbejde efter træning.

Fra sport til mikrofon

En anden vej, der giver verden nye stjerner i sportsudsendelsen, er fra professionel sport. Tidligere atleter, der ønsker at forblive i sporten efter afslutningen af deres karriere, bliver trænere (alternativt specialister i coachingpersonalet) eller kommentatorer. Deres fordele er kendskab til sporten indefra og brede forbindelser med de rigtige mennesker.

Repræsentanter for en sådan transformation fra atleter til journalister er Olga Bogoslovskaya (tidligere atlet), Vladislav Baturin (tidligere fodboldspiller), Vladimir Gomelsky (tidligere basketballspiller), Lydia Ivanova (tidligere gymnast) og andre kommentatorer, der er ganske velkendte for fans af visse sportsgrene.. Dmitry Guberniev, en af de mest berømte og skandaløse figurer i russisk sportsjournalistik, blev kommentator efter eksamen fra coachingafdelingen.

Tilfældighedens vilje

Der er også nogle repræsentanter for erhvervet, som tilfældigvis var i det ved et uheld. De studerede inden for tekniske eller økonomiske specialiteter, men af skæbnenes vilje og takket være deres store kærlighed til sport var de på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Så den nu populære fodboldkommentator Vladimir Stognienko blev dem takket være sin bror, som de begyndte at rodfæste med fodboldklubber med. Ved et uheld at ramme redaktionskontoret for en af sportskanalerne blev han en kommentator elsket af millioner. Nogle af de nu kendte "luftmestre" kom til journalistik efter at have vundet konkurrencer fra sportskommentatorer (Ilya Kazakov, Yuri Rozanov). Alexei Popov begyndte generelt sin karriere inden 18 år, fordi han var så "syg" af racing, at efter at have læst en artikel om dem i et magasin, besluttede han at tale med journalisten, der skrev det, og denne meddelelse tillod ham at straks få et job.

For at blive kommentator skal du bare være virkelig interesseret i sport eller dens specifikke type, have den korrekte tale, klare diksion og en behagelig stemme, være i stand til at præsentere dig selv og være objektiv. Held spiller en vigtig rolle i denne sag, for for at en person kan blive bemærket, skal du prøve. Den moderne udvikling af internetteknologier gør det muligt at højlydt erklære sig selv, således at målet om at blive en sportskommentator i princippet kan opnås.

Anbefalede: