Hvordan Man Bliver Basketballspiller

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Bliver Basketballspiller
Hvordan Man Bliver Basketballspiller

Video: Hvordan Man Bliver Basketballspiller

Video: Hvordan man bliver SUR | Getting Over It 2022, December
Anonim

I 1975 blev filmen "Center fra himlen" udgivet i Sovjetunionen. Filmens hovedperson, der aldrig havde spillet sport eller basketball under kærlighedens indflydelse, voksede så hurtigt til en stor spiller, at han blev stjernen i den sejrende kamp mellem det sovjetiske hold "Student" og det amerikanske landshold. Dette sker ikke i livet. Og for at vinde på en rigtig basketballbane skal du træne fra barndommen.

"En dag scorer du også, barn, ovenfra!"
"En dag scorer du også, barn, ovenfra!"

Vi rådfører os med barnet

Før du sender din søn eller datter til en sportsskole, betyder det ikke noget om basketball, gymnastik eller endda skak og begynder at se en stjerne derhjemme, det ville være rart at tale med lærere, sportslæger og barnet selv. Desværre er ofte en piges eller en drengs ønske, deres data og sportsmuligheder radikalt i modstrid med voksnes drømme. Når du vælger basketball som en fremtidig sport, er det bydende nødvendigt at forstå og vurdere de sundhedsmæssige risici på forhånd. Når alt kommer til alt er basketball med al sin underholdning og skønhed en ret dynamisk, hård og kraftig sport, hvor fysiske data er meget værdsat.

Hvornår skal jeg starte?

Den anbefalede alder for at begynde at spille basketball er 8-9 år. Samtidig er det ikke forbudt at lære at svømme og hoppe lidt tidligere, træne almindelig gymnastik, træne koordination og udholdenhed og løbe frit med og uden bolden. Alt dette i store sportsgrene kaldes generel fysisk træning (generel fysisk træning). Foreløbige klasser giver barnet mulighed for at komme i gymnastiksalen allerede lidt forberedt, hjælpe med at opfatte øvelserne lettere og undgå skader. Men på samme tid er det vigtigt ikke at køre den unge spiller, ikke straks begynde at kræve nøjagtige skud og øjeblikkelige sejre. Desuden anbefaler eksperter at træne og spille indtil 14 år ikke mere end fire gange om ugen.

Hvor skal man starte?

I teorien kan du starte hjemme eller udendørs. Når alt kommer til alt betragtes basketball af byfolk som et ret simpelt spil, hvor du kun har brug for en bold og en ring på bagpladen. Og mestring af dribling og kast fra enhver afstand er tilladt selv alene eller under vejledning af en far, der engang spillede. Men en mere lovende mulighed er stadig en stabil deltagelse i basketballskolen med rigtige trænere, som regel, nylige professionelle. Fordelene ved sådan træning er en stigning i personlig dygtighed, erhvervelse af færdigheder i at spille i et hold (og basketball er et 5x5 spil), muligheden for at frembringe en konkurrencemæssig ånd fra barndommen og lege med rigtige rivaler.

Hvad er der i prisen

Hvis trænere i starten af ​​undervisningen henvender sig til unge studerende med en tilstrækkelig grad af nedladenhed, hovedsageligt at studere dem og vurdere udsigterne, så begynder de med tiden en seriøs udvælgelse. De mest forberedte, høje og fysisk stærke spillere, som ikke kun har lært at løbe og kaste bolden, går til ungdoms- og ungdomsbasketball. Unge mennesker og piger er forpligtet til at være i stand til at lege, se partnere og rivaler, at rejse sig højt nok i luften over banen og nær skjoldene, at kaste nøjagtigt fra enhver position, at kæmpe for bolden, at mestre kunsten at højhastighedsdribbling og pasninger.

Forlader barndommen

Det sværeste øjeblik for en basketballskoleelev er afslutningen af ​​træningen. Realiteterne i moderne russisk basketball er sådan, at højklassede udlændinge danner grundlaget for de bedste hold. Derfor er det vigtigt for juniorer at vælge: stræber efter at vokse til en professionel eller foretrækker en anden vej. Du kan for eksempel gå til en mindre ligaklub eller gå på college og begynde at spille i studenterligaen. Og du kan, som i samme "Center fra himlen", have en roman. Afslut derefter med sport, syng med Alla Pugachevas stemme "Kærlighed er skyld i alt" …

Populær af emne.