Hvorfor Sochi Blev Valgt Til At Være Vært For XXII Vinter-OL

Hvorfor Sochi Blev Valgt Til At Være Vært For XXII Vinter-OL
Hvorfor Sochi Blev Valgt Til At Være Vært For XXII Vinter-OL

Video: Hvorfor Sochi Blev Valgt Til At Være Vært For XXII Vinter-OL

Video: Hvorfor Sochi Blev Valgt Til At Være Vært For XXII Vinter-OL
Video: Sochi Hand-Over Ceremony - Vancouver 2010 Winter Olympic Games 2024, April
Anonim

Den 4. juli 2007 modtog Rusland for første gang i alle år med deltagelse i vinter-OL, retten til at blive deres vært. Dette kan ikke forklares med held, fordi en sådan succes blev forud for meget seriøst arbejde, hvor de største russiske politikere og atleter deltog. Derudover havde Sochi meget stærke konkurrenter.

Hvorfor Sochi blev valgt til at være vært for XXII vinter-OL
Hvorfor Sochi blev valgt til at være vært for XXII vinter-OL

Syv byer hævdede retten til at være vært for XXII vinter-OL: Haka i Spanien, Sofia i Bulgarien, Pyeongchang i Sydkorea, Salzburg i Østrig, Alma-Ata i Kasakhstan, Borjomi i Georgien, Sochi i Rusland. Som følge heraf udnævnte IOC-præsident Jacques Rogge den 22. juni 2006 tre hovedkonkurrenter: Salzburg, Pyeongchang og Sochi. Den stærkeste position blev afholdt af Pyeongchang, som allerede havde nået finalen i valget til vinter-OL 2010, men tabte til Vancouver med kun 3 stemmer. Det politiske motiv for ansøgningen var foreningen af de to Koreas. Salzburg var en svagere kandidat, og østrigerne håbede kun på at vinde takket være det meget lave budget for spillene. Med hensyn til parathed til legene var Sochi's rivaler foran, deres sportsfacilitets beredskab var 80%. Under den 119. IOC-session i Guatemala blev værtsbyen for legene valgt. Besejrede byen Sochi og slog Pyeongchang med 4 stemmer (51 mod 47).

Det russiske hold begyndte forberedelserne til indsendelse af deres ansøgning to uger før sessionens start. Prøver blev afholdt der i Guatemala. Kommende forestillinger blev udarbejdet i mindste detalje. Og alligevel, to dage før valget, var russerne stadig ikke sikre på sejr. Hver af kandidatbyerne havde en time til at indsende deres ansøgning. Sochi skulle først optræde. Videoer udarbejdet af et internationalt team af specialister blev vist.

Vladimir Putins tale på engelsk i 5 minutter gjorde et stort indtryk på IOC-delegationen. I slutningen af sin tale sagde Putin et par ord på fransk. Mangeårige sportstraditioner og et stort antal priser vundet af russiske atleter ved De Olympiske Lege (293 sæt priser) tjente også som vigtige faktorer til fordel for den russiske ansøgning.

Anbefalede: