Hvordan Symbolet På Vinter-OL I Sochi Blev Valgt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Symbolet På Vinter-OL I Sochi Blev Valgt
Hvordan Symbolet På Vinter-OL I Sochi Blev Valgt

Video: Hvordan Symbolet På Vinter-OL I Sochi Blev Valgt

Video: Vinter Ol pa TV2 Sporten mov 2022, December
Anonim

Hver olympiske lege har sine egne maskotter, som er en del af de olympiske symboler og hjælper med til bedre at formidle den nationale smag i konkurrencens værtsland og også bringe held og lykke til atleter. Oftest bruges et dyr eller en fiktiv væsen som en olympisk maskot. I 2011 blev maskotterne til vinter-OL 2014 i Sochi bestemt.

Hvordan symbolet på vinter-OL i Sochi blev valgt
Hvordan symbolet på vinter-OL i Sochi blev valgt

Hvordan talismaner blev skabt

Oprindeligt valgte beboerne i Sochi deres maskot til de kommende olympiske lege. Det var en skiløb delfin, malet af den Jaroslavlske kunstner Olga Belyaeva. Afstemningen fandt sted i 2008. Efter offentliggørelsen af ​​resultaterne meddelte organisationskomitéen Sochi-2014 imidlertid, at valget til legens officielle maskot ikke ville finde sted tidligst i 2011.

I 2010 blev en hel-russisk konkurrence annonceret for at skabe ideen om Games-maskotterne for alle. I alt blev 24.048 værker sendt til konkurrencen fra deltagere fra hele Rusland såvel som fra fremmede lande. Deltagerne sendte mange komiske versioner ind, hvoraf mange blev populære favoritter. Blandt dem er den haleløse tudse Zorg, Vanter og endda Pedobir, populær på Internettet. På trods af den landsdækkende anerkendelse tillod Sochi 2014 Olympic Committee og medlemmer af udvælgelseskomitéen ikke tvivlsomme ansøgere at deltage i den endelige afstemning.

Hvordan var den endelige afstemning

I december opsummerede en ekspertjury resultaterne af den første runde og valgte 11 hovedudbydere til titlen på symbolet på de Olympiske lege i Sochi og 3 til de paralympiske lege. Før den afgørende afstemning blev det meddelt, at juryen havde udelukket julemanden fra listen over kandidater til titlen som OL-maskot, da han for russerne allerede er et symbol på nytår, og i tilfælde af sejr ville det tilhører Den Internationale Olympiske Komité, ligesom maskoterne til alle legene.

I februar 2011 blev de officielle maskotter endelig valgt blandt de sidste ti muligheder. Dette skete under afstemningen i luften på den første tv-kanal. I alt afgav 1,4 millioner russere deres stemmer. Juryen annoncerede de tre vindere, der passer bedst til vinterens natur. De var Snow Leopard, der modtog over 28% af stemmerne, den hvide bjørn, som 18% af seerne stemte for, og Bunny med 16% af stemmerne. Snezhinka og Luchik blev maskoterne til de paralympiske lege ved valget af de paralympiske atleter.

Populær af emne.