Hvor Vinter-OL 1960 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1960 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1960 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1960 Blev Afholdt

Video: 11. maj 1986 Sølvholdet 1960-VB All Stars 2022, December
Anonim

Vinter-OL er en rigtig godbid for vintersportentusiaster. Sportskonkurrencer i 1960 var ingen undtagelse, hvilket bragte mange behagelige minutter til fans fra landsholdene.

Hvor vinter-OL 1960 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1960 blev afholdt

De 8. vinter-OL fandt sted i USA i Squaw Valley, anden gang at Nordamerika var vært for vinter-OL. 665 atleter fra 30 lande deltog i disse spil. Det særegne ved denne vinter-OL var, at legene for første gang blev afholdt så højt i bjergene - Squaw Valley ligger i en højde af 1889 meter over havets overflade.

Åbningsceremonien for vinter-OL 1960 fandt sted den 18. februar på Ice Stadium og blev overværet af 15.000 tilskuere. Det er interessant, at åbningsprogrammet personligt blev udarbejdet af Walt Disney.

Ifølge resultaterne fra OL blev den første plads i holdbegivenheden taget af atleter fra USSR, der vandt 7 guld-, 5 sølv- og 9 bronzemedaljer. Andenpladsen gik til det forenede hold i Tyskland, som omfattede atleter fra Forbundsrepublikken Tyskland, den tyske demokratiske republik og Vestberlin - de vandt 4 guldmedaljer, 3 sølvmedaljer og 1 bronzemedaljer. USA-holdet tog tredjepladsen - 3 guld, 4 sølv og 3 bronzemedaljer.

Ved 1960'erne blev skiskydning medtaget i konkurrenceprogrammet for første gang, som senere blev en af ​​de mest spektakulære sportsdiscipliner under vinter-OL. Den første olympiske guldmedalje blev vundet af svensken Klas Lestander, finnen Antti Tyrväinen tog sølvet, den sovjetiske olympiske Alexander Privalov tog bronze.

Sovjetiske atleter havde en meget stor fordel ved skøjteløb og tog seks guldmedaljer ud af otte, tre sølv og tre bronze. Langrendsløb mislykkedes; kun en pris af højeste standard (Maria Gusakova, 10 km), to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer, faldt i Sovjetunionens aktiver. I denne disciplin blev hovedparten af ​​priserne spillet mellem svenskerne, finnerne og nordmændene.

Udførelsen af ​​det sovjetiske landshold, der kun tog tredjepladsen, blev også betragtet som en fiasko. Førstepladsen blev vundet af det amerikanske hold, det andet af Canada. Den sovjetiske isgruppe tabte mod amerikanerne med en score på 2: 3, mens canadierne led det største nederlag - 5: 8.

Kunstskøjteløb blev domineret af amerikanerne på det tidspunkt. Som i de sidste OL vandt skatere fra USA to guldmedaljer, en gik til canadierne. Sovjetiske skatere var ikke blandt prisvinderne, deres fineste time var stadig forude.

I skihop var der ingen lig med atleten fra DDR Helmut Recknagel. Andenpladsen gik til Finland, den tredje til Østrig.

Efter afslutningen af ​​de ottende olympiske vinterlege i Sovjetunionen blev der udstedt en række frimærker dedikeret til Squaw Valley Games.

Populær af emne.