Hvor Vinter-OL 1964 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1964 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1964 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1964 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1964 Blev Afholdt
Video: Fiftyfabulous Strik, afsnit 47 - Glædelig 1. december 2023, December
Anonim

De olympiske vinterlege er en af de mest spektakulære sportsbegivenheder, og der er altid en seriøs kamp for retten til at være vært for dem. Nogle gange bestemmes vinderen med et par stemmer. Imidlertid slog Østrigs Innsbruck, hovedstaden i vinterlege 1964, sine konkurrenter med en klar fordel.

Hvor vinter-OL 1964 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1964 blev afholdt

IX Vinter-OL blev afholdt i den østrigske by Innsbruck fra 29. januar til 9. februar 1964. Beslutningen om at afholde OL i Østrig blev taget på den 55. session i Den Internationale Olympiske Komité, der blev afholdt den 26. maj 1959 i München.

Repræsentanter for den østrigske olympiske komité meddelte deres ønske om at afholde vinterlege i Innsbruck under deres korrespondance med IOC-ledelsen, der fandt sted fra august 1950 til april 1951. Østrigs hensigt om at være vært for vinter-OL blev mødt ganske vellykket, delegerede fra Den Internationale Olympiske Komité besøgte byerne Badgastein og Innsbruck under IOCs 45. session i Wien i maj 1951. Formålet med besøget var at vurdere muligheden for, at disse byer var vært for vinterlege.

Besøgets resultater var ganske tilfredsstillende for udvalgets delegater, og i 1952 ansøgte repræsentanterne for Innsbruck om at betragte deres by som hovedstad for et af de fremtidige vinter-OL. I begyndelsen af 1954 bekræftede østrigske regeringskredse, at de var parate til at støtte og finansiere OL, hvilket utvivlsomt påvirkede stigningen i Innsbrucks rating.

Den 26. maj 1959 fandt IOCs 55. session sted i München, hvor spillestedet for IX Winter Olympic Games i 1964 skulle vælges. Innsbrucks rivaler var det canadiske Calgary og det finske Lahti. Som et resultat af afstemningen vandt Innsbruck en stor sejr og fik 49 stemmer mod 9 for Calgary. Lahti modtog slet ikke en enkelt stemme.

Østrigerne holdt alle deres løfter, og Innsbruck forberedte sig fremragende til OL. Gamle sportsfaciliteter blev rekonstrueret, nye blev oprettet. Selv det usædvanligt varme vejr kunne ikke forstyrre afholdelsen af legene; med hjælp fra militæret blev levering af sne til konkurrencestierne organiseret. I alt skulle der bringes mere end 15 tusind kubikmeter.

Et rekordantal atleter deltog i konkurrencen - 1.111 olympiere fra 36 lande. I den samlede holdkonkurrence tog USSR-holdet med sikkerhed førstepladsen efter at have vundet 11 guld-, 8 sølv- og 6 bronzemedaljer. Værterne for Olympiaden var i stand til at tage tredjepladsen, det østrigske hold modtog 4 guld-, 5 sølv- og 3 bronzemedaljer. Tredjepladsen gik til nordmændene - 3 guld-, 6 sølv- og 6 bronzemedaljer.

Anbefalede: