Hvor Vinter-OL 1952 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1952 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1952 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1952 Blev Afholdt

Video: Hvor Vinter-OL 1952 Blev Afholdt
Video: Fiftyfabulous Strik, afsnit 47 - Glædelig 1. december 2023, December
Anonim

Den norske by Oslo - arrangør af de olympiske vinterlege VI i 1952 - fik retten til at være vært for konkurrencen som et resultat af afstemning blandt IOC-medlemmerne og ikke et møde, som det var før. Den amerikanske Lake Placid og den italienske Cortina d'Ampezzo kæmpede også for denne ret.

Hvor vinter-OL 1952 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1952 blev afholdt

For første gang i historien blev legene afholdt i hovedstaden i staten og ikke i en lille ferieby, som det var før. Den norske prinsesse Ragnhild åbnede de hvide olympiske lege den 14. februar, og Torbjorn Falkanger, en skihoppningsatlet, aflagde ed på vegne af alle olympiere. Et særligt træk ved Oslo-legene var de mange religiøse tjenester, der fandt sted den 14., 24. og 25. februar. Afslutningen fandt sted den 25. februar på Bislett stadion, hvor det olympiske stafet blev overtaget af repræsentanten for den italienske by Cortina d'Ampezzo, den næste hovedstad for vinterlege.

I modsætning til de tidligere OL i St. Moritz, havde legene i den norske hovedstad stor interesse fra publikum. Et nyt bobslædespor, en skøjtebane "Jordan Amphi" med kunstig is, et stadion "Bislett" blev bygget, et springbræt i Holmenkollen blev repareret specielt til denne begivenhed. Atleternes tekniske udstyr, pressen såvel som lægebehandlingen var i top.

694 atleter fra 30 lande konkurrerede om de olympiske medaljer i Oslo. Der var 109 kvinder blandt atleterne. 22 sæt medaljer blev spillet i 8 sportsgrene. For første gang kæmpede portugisiske og newzealendere om de olympiske priser. Det tyske landshold blev optaget til konkurrencen fra Tyskland, men atleterne fra DDR nægtede selv at deltage. Sovjetunionen fungerede igen kun som observatør.

Der har været ændringer i programmet for de Olympiske lege. Især forsvandt skeletet og demonstrationsløbet af militære patruljer fra det. På den anden side blev der afholdt en demo-boldhockey-turnering. Medaljer blev tildelt i bobslædekørsel, alpint skiløb og hurtigskøjteløb, langrend og nordisk kombineret, kunstskøjteløb, skihop, ishockey.

Konkurrentens værter blev vinderne af VI Vinter-OL i 1952: Nordmændene var først i 7 discipliner, anden i 3 og tredje i 6. Amerikanerne var på andenpladsen med 11 medaljer (4-6-1), og det finske landshold blev tredje med 9 medaljer (3-4-2).

Anbefalede: