Hvordan Var OL I 1992 I Barcelona

Hvordan Var OL I 1992 I Barcelona
Hvordan Var OL I 1992 I Barcelona

Video: Hvordan Var OL I 1992 I Barcelona

Video: Барселона - ЦСКА. ЛЧ-1992/93. Barcelona - CSKA Moscow 2022, December
Anonim

Fra 25. juli til 9. august 1992 blev de XXV sommer-olympiske lege afholdt i Barcelona. Omkring ti tusind atleter fra 169 lande deltog i dem. Disse var de første olympiske lege, der fandt sted efter Sovjetunionens sammenbrud.

Hvordan var OL i 1992 i Barcelona
Hvordan var OL i 1992 i Barcelona

I 1992 var Spanien vært for to internationale arrangementer. Sommer-OL i Barcelona og verdensudstilling i Sevilla. Derfor var de ændringer, der fandt sted i landet, ikke kun rettet mod at forberede sig til spillene, men generelt på at afholde specielle internationale begivenheder. For eksempel blev der ydet forskellige incitamenter til virksomheder, der besluttede at deltage i opførelsen af ​​olympiske faciliteter og bygninger til udstillingen.

Forberedelserne til de olympiske sommerlege omfattede ikke kun et økonomisk, men også et sociokulturelt øjeblik. For første gang afholdt bymyndighederne i aftale med IOC en kulturolympiade. Under dette navn forenede de en række begivenheder, der blev afholdt i flere år før selve spilene.

Begyndelsen på den kulturelle olympiade var City Fiesta. Dette er en festival, der fejrer levering af det olympiske flag fra Seoul, hvor de tidligere spil blev afholdt i Barcelona. Det var ved denne begivenhed, at Freddie Mercury og Montserrat Caballe udførte deres berømte duet "Barcelona". Derefter blev der afholdt en række begivenheder relateret til OL i 1992.

I 1991 kollapsede Sovjetunionen. I et år kunne de tidligere republikker, der blev uafhængige stater, ikke have tid til at udføre alle formaliteterne forbundet med oprettelsen af ​​NOC og indgive ansøgninger om deltagelse i de olympiske lege. Derfor fik de særlig tilladelse fra IOC til at fungere som et samlet CIS-team. Kun Letland, Litauen og Estland var uafhængige hold.

Derudover deltog holdet i det forenede Tyskland for første gang i de olympiske lege. Ifølge prognoser gjorde dette tyskerne rigtige kandidater til sejr i holdkonkurrencen. I sidste ende førte dette til det faktum, at det var meget vanskeligt at komme med nogen sikre forudsigelser før spillet. Eksperter forudsagde det amerikanske landsholds sejr.

De olympiske lege viste imidlertid, at disse antagelser var fejlagtige. Det første sted blev taget af det forenede CIS-hold - 112 medaljer. Andenpladsen, i fravær af DDR, blev taget af atleterne i USA - 108 medaljer, og tredjepladsen blev taget af det tyske hold - 82 medaljer.

Hovedbidraget til CIS-holdets sejr blev leveret af atleter, skydespil, brydere, svømmere, vægtløftere og gymnaster. Amerikanske atleter har vundet svømning og synkroniseret svømning, basketball, sejlads, tennis, atletik og rodslalom. Det var i Barcelona, ​​at USA introducerede sit basketball Dream Team, som omfattede Michael Jordan, Larry Bird og andre fremtrædende basketballspillere.

Tyske atleter udmærket sig i hestesport, hockey, roning, cykling, kajakroning og kanosejlads. I 1992 blev sportsgrene som badminton, kvinders judo og baseball føjet til det olympiske program. Før det, ved OL, var de kun som en demonstrationstype.

Populær af emne.