Sommer-OL 1992 I Barcelona

Sommer-OL 1992 I Barcelona
Sommer-OL 1992 I Barcelona

Video: Sommer-OL 1992 I Barcelona

Video: Barcelona 1992 Opening Ceremony - Full Length | Barcelona 1992 Replays 2022, December
Anonim

I 1992 blev de Olympiske lege afholdt i Barcelona. Dette er første gang Spanien er vært for en sportsbegivenhed på dette niveau. Dette var en god chance for landet for at demonstrere sin økonomiske succes efter afslutningen af ​​det autoritære regime.

Sommer-OL 1992 i Barcelona
Sommer-OL 1992 i Barcelona

1992 blev ret svært for mange stater politisk. Dette kunne kun påvirke OL. Hold fra 169 lande deltog i spillene, men Sovjetunionen og Jugoslavien var ikke blandt dem - disse lande var på det tidspunkt opdelt i flere stater hver. I tilfælde af atleterne fra det tidligere Sovjetunionen blev det besluttet at danne et United Team, der konkurrerede under et hvidt flag med olympiske ringe. Dog besluttede Letland, Litauen og Estland at spille som separate nationale hold. En lignende situation opstod med Jugoslavien. De tre udskilte lande - Kroatien, Slovenien og Bosnien-Hercegovina - præsenterede uafhængige hold. Resten af ​​de jugoslaviske atleter konkurrerede i holdet med de uafhængige olympiske deltagere.

Det nye hold blev også det tyske landshold for første gang siden foreningen af ​​landet, der optrådte sammen. For første gang gik atleter fra Namibia til legene.

På trods af tabet af de baltiske atleter var United Team fra det tidligere USSR i stand til at indtage førstepladsen i den uofficielle medaljestilling. Svømmere og gymnaster var især succesrige. I holdsport vandt kvindernes basketballhold guld.

USA kom på andenpladsen med en betydelig margin i antallet af guldmedaljer. Amerikanske løbere og tennisspillere har traditionelt vist et højt niveau af dygtighed.

Den tredje var landsholdet i det forenede Tyskland, da det var i stand til at sende de bedste atleter fra DDR og Forbundsrepublikken Tyskland til spilene, som er meget stærke i sportslig henseende. Den fjerde var Kina, hvilket var et fremragende resultat for det land på det tidspunkt. Den værdige præstation hos kinesiske atleter viste, at landet lægger mere og mere vægt på sport. De endelige resultater af denne politik blev set ved OL i 2000'erne, da Kina blev en af ​​de anerkendte ledere inden for sommersport.

Populær af emne.