Hvordan Er Regattaen I Venedig

Hvordan Er Regattaen I Venedig
Hvordan Er Regattaen I Venedig

Video: Hvordan Er Regattaen I Venedig

Video: Hvordan Er Regattaen I Venedig
Video: Венеция ночью 🇮🇹 Италия | кинематографический | 4K 2024, Kan
Anonim

Det vides ikke officielt, hvornår de første kostume-regattaer fandt sted i Venedig. Historiske kilder fremhæver året 1274 - den første skriftlige omtale af rodkonkurrencer på "lystige" både. Sådanne konkurrencer blev afholdt årligt for at lære unge mennesker at søfartsvirksomhed. Den første festlige regatta blev organiseret til ære for tilbagevenden fra Cypern til hendes hjemland, Venedig, af den cypriotiske dronning Catherine Cornaro. Et storslået møde med en parade af dekorerede skibe ventede på hende. I dag afholdes regattaen i Venedig som en stor fest.

Hvordan er regattaen i Venedig
Hvordan er regattaen i Venedig

Regattaen i Venedig afholdes årligt den første søndag i september. Dens officielle navn er "Storica Regatta" - "Historisk Regatta". Arrangementets officielle mødested er Grand Canal (Grand Canal).

Den moderne regatta i Venedig begynder med en stor kostymeparade. Det symboliserer et møde organiseret i det 13. århundrede for dronning Catherine. Hver båd har sin egen specielle farverige indramning. Besætningen og nogle af publikum er klædt i historiske kjoler, der kan skræddersys eller lejes. Hovedpersonerne i karnevaldelen af regattaen er historiske karakterer: Dogen, hans kone, ministre og ambassadører samt dronning Catherine selv. Efter paraden begynder den anden del af begivenheden - rodløb.

Den historiske regatta i Venedig finder sted i flere faser. Juniorer er de første, der optræder foran publikum. De konkurrerer på gondoler "pupparini" - to-oared både, der er særligt lette og manøvrerbare. Dernæst kommer "mascarete" -bådene (også to-oared). Næsen på disse gondoler ligner de masker, der blev brugt af kurtisaner i gamle dage. Det er let at forstå, at roerne på denne type transport er kvinder.

Efter kvinderne optræder mænd i tunge både med seks årer. Tidligere var sådanne skibe, kaldet "caorline", udstyret med sejl og tjente som et transportmiddel til at rejse rundt i lagunen. Den vigtigste begivenhed i den historiske kostume-regatta i Venedig finder sted i slutningen. På lette og smalle både konkurrerer "gondolini" rigtige mestre og esser. Håndtering af sådanne køretøjer kræver særlig fingerfærdighed og dygtighed for ikke at havne i vandet.

Sandt nok tildeles der ingen medaljer til vinderne af konkurrencen. Farvede flag bliver præmier. Vinderen af førstepladsen bliver rød for den anden, tredje og fjerde plads - hvid, grøn og blå.

Anbefalede: