Hvordan Man Laver Squats Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Squats Korrekt
Hvordan Man Laver Squats Korrekt

Video: Hvordan Man Laver Squats Korrekt

Video: Hvordan udfører man en squat korrekt! 2022, December
Anonim

Squats er en af ​​hovedøvelserne ikke kun i morgenøvelser, men også inden for bodybuilding, powerlifting og også til forberedelse af atleter. Når du laver squats, er quadriceps-musklerne i lår-, gluteus- og gastrocnemius-musklerne involveret. Ved første øjekast er selve øvelsen ret enkel: du skal sidde ned og derefter stå op og vende tilbage til stående stilling. Det er dog vigtigt at gøre squats korrekt.

Hvordan man laver squats korrekt
Hvordan man laver squats korrekt

Instruktioner

Trin 1

Der er forskellige hukningsmuligheder, herunder brug af håndvægte eller vægtstænger for at øge squatens effektivitet. Afhængigt af de forskellige måder at lave squats på, lægges der vægt på forskellige muskelgrupper. For eksempel involverer squats på begge ben lårmusklerne; tå squats aktiverer lægmuskulaturens arbejde; enbens squats styrker skiftevis musklerne i balderne.

Trin 2

Vi står lige, fødderne er skulderbredde fra hinanden. Hænderne kan spredes fra hinanden eller holdes på bæltet. Hold ryggen lige. Kontraherer mavemusklerne, bøj ​​knæene, læn dig på hele foden. I takt med squats kan du strække armene foran dig eller bringe dem bag bagsiden af ​​hovedet eller hæve dem på siderne langs kroppen. Gå langsomt tilbage til startpositionen, mens du står, og gentag squats. Denne øvelse styrker lår- og underbenets muskler.

Trin 3

Startpositionen svarer til den første mulighed. Den eneste forskel er, at i denne øvelse fokuserer vi ikke på hele foden, men kun på tæerne, når vi sidder på huk. Denne hukningsteknik bruger lægmusklerne.

Trin 4

En anden mulighed for squats. Vi sætter fødderne skulderbredde fra hinanden, knæene ud. Hænder kan placeres på bæltet eller spredes fra hinanden. Fra denne startposition udfører vi squats. På samme tid, jo dybere squat udføres, jo bedre. Denne type squat styrker de indre lårmuskler.

Trin 5

Hovedmålet med squat øvelser er at øge din styrke, sundhed og velvære. Det er vigtigt ikke at give slip på din dovenskab og vise udholdenhed, konstant ved at nå dit mål.

Populær af emne.