Hvorfor Spise Slik Mens Du Træner

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Spise Slik Mens Du Træner
Hvorfor Spise Slik Mens Du Træner

Video: Hvorfor Spise Slik Mens Du Træner

Video: Hvorfor Spise Slik Mens Du Træner
Video: What happens inside your body when you exercise? 2024, Kan
Anonim

Mange gymnastikere spekulerer ofte på muligheden for at få energi til træning lige under træning. Til disse formål anvendes forbruget af søde fødevarer, som har sine fordele og ulemper.

Hvorfor spise slik mens du træner
Hvorfor spise slik mens du træner

Hvorfor spise slik i din træning

Der er såkaldte "gastanke" i en persons muskler, hvor mange næringsstoffer opbevares. De kaldes glykogenbutikker. De fyldes op på grund af overskydende kulhydrater eller væsker opnået udefra.

Styrketræning bruger typisk muskelglykogenlagre til energi. Det vil sige, at hvis du brugte det meste af din styrke på træning, kan du hurtigt genopfylde manglen på stoffer, der er dukket op ved at spise hurtige kulhydrater - slik.

Billede
Billede

Under intens fysisk aktivitet i menneskekroppen er der også en konstant regulering af blodsukkerniveauet. Under træning er værdierne ret lave på grund af det faktum, at kroppen optager en masse næringsstoffer for at opretholde den rette præstation.

Hvis du leverer nye kilder til kulhydrater hvert 10.-15. Minut, vil blodglukosen have en stabil gennemsnitsværdi, hvilket vil have en gavnlig effekt på træningens effektivitet. Med sådanne indikatorer er muskelvæv mindre modtageligt for unødvendig ødelæggelse, hvilket vil føre til deres bedre ydeevne, mens man løfter vægte. Denne tilgang er kun effektiv, hvis du er interesseret i at øge styrkeindikatorerne og få muskelmasse.

Indikatorer og typer forbrugt sukker

For den gennemsnitlige gymbesøgende, hvis træningstid er fra en og en halv til to timer, vil den optimale mængde sukker, der spises i løbet af denne tid, være 30 gram. For dem, der er involveret i sportsgrene, der kræver mere end 3 timers træning, kan der meget vel være behov for mere end 90 gram.

Billede
Billede

Den foretrukne kombination af hurtige kulhydrater er en blanding af fruktose og glucose. Faktum er, at når de absorberes i fællesskab af mave-tarmkanalen, sker assimilering 2 gange hurtigere end separat. Efter at have indtaget en sådan blanding vil du relativt set på få minutter være i stand til at fortsætte med at træne med fornyet styrke.

Kontraindikationer

I det modsatte tilfælde, hvis dit mål er at forbrænde overskydende fedt, er det bedre at afstå fra at indtage slik under træningen. Faktum er, at i dette tilfælde vil lave sukkerindhold og udtømte glykogenforretninger spille i dine hænder. I en sådan situation er fedtforbrænding meget mere effektiv.

Billede
Billede

Der er altid mennesker, der har visse lidelser i stabiliseringen af normale blodsukkerniveauer. Diabetikere, mennesker med insulinresistens bør ikke ty til brugen af hurtige kulhydrater under fysisk aktivitet - dette vil kun forværre sundhedstilstanden.

For at opsummere anbefales det i mange tilfælde at genopbygge kroppens reserver ved regelmæssigt at indtage sukkerholdige fødevarer under træning. Denne tilgang til træning og ernæring er i de fleste tilfælde kun egnet til raske mennesker, der føler, at deres sukkerindhold skal øges.

Anbefalede: