Sådan Spiser Du Mens Du Træner

Sådan Spiser Du Mens Du Træner
Sådan Spiser Du Mens Du Træner

Video: Sådan Spiser Du Mens Du Træner

Video: Sådan Spiser Du Mens Du Træner
Video: Hvad skal man spise, når man træner? | #COACH 2024, April
Anonim

For at motion i gymnastiksalen skal være til den største fordel, skal ernæring under fitnessaktiviteter være kompetent. Ellers kan du slet ikke få resultater eller endda skade kroppen.

Sådan spiser du, mens du træner
Sådan spiser du, mens du træner

Programmet til fitness ernæring bør bygges på et brøkmåltid. Det er, det er bedre at opdele din daglige diæt ikke i 3 tætte måltider, men i 5-6 små portioner. For at gøre dette bliver du nødt til at tage kogte måltider med dig på arbejde og endda i gymnastiksalen. Samtidig er det skadeligt at blive båret af halvfabrikata, stegte, fede og for søde fødevarer. Morgenmaden skal være meget højere i kalorier end resten af måltidet. Og middagen skal være let.

Måltider inden fitness skal omfatte kulhydrater og proteiner. Fordi det er kulhydrater, der er kilden til glykogen, og proteiner leverer aminosyrer. De giver musklerne energi. Fede fødevarer før træning bør undgås helt, da de i høj grad bremser fordøjelsesprocessen. Som et resultat kan der opstå hævelser, kvalme og kolik under træning. Tværtimod er kartofler med mager bøf, ris med alt fjerkræ og fuldkornsbrød og havregryn fremstillet af æggehvider den bedste mad. Men disse fødevarer kan kun spises 2 timer før træningens start. Og en halv time før dem er det bedre at drikke et glas mælkedrik eller spise en slags frugt. Samtidig hjælper stærk grøn te med at forbrænde overskydende kropsfedt.

Måltider under fitnessaktiviteter inkluderer at drikke rigeligt med væsker. Kroppen mister meget fugt under træning gennem sveddannelse. Det er vigtigt at forblive hydreret og ikke dehydrere din krop. I dette tilfælde bør du ikke blive styret af din tørstefølelse. Trangen til at drikke under kraftig træning kan undertrykkes af receptorer. Jo ældre en person er, jo mindre følsom er han over for følelsen af tørst. Derfor kan voksne ofte føle hovedpine, træthed, svimmelhed og mundtørhed, før de er tørstige. Det er nødvendigt at drikke på forhånd for ikke at finde disse symptomer hos dig selv. Det anbefales at drikke mindst 3-3,5 liter vand dagligt.

Måltider efter træning bør også omfatte protein og kulhydratfødevarer. Det første måltid skal være senest de første 20 minutter efter træning. Alle kalorier, der assimileres i løbet af denne tidsperiode, vil ikke være rettet mod dannelsen af fedt i kroppen, men til dannelsen af tæt muskelmasse. Den bedste vej ud af situationen er at bruge den mad, der tages med dig straks efter klassen. Det kan være frugt, grøntsager, pasta, ris, kartofler, sukker, marmelade, brød samt æggehvider, kalvekød, fjerkræbryst, fisk osv.

Flydende kulhydratdrikke absorberes bedst efter træning på grund af deres højere indhold af fruktose og glukose (for eksempel drue- eller tranebærsaft). Fed mad vil kun bremse strømmen af næringsstoffer til musklerne, så det er bedre at udelukke dem igen. Ost, yoghurt, hytteost og mælk bør undgås. Protein mad i volumen skal passe i en håndflade. Og kulhydrater kan beregnes som følger: 1 g pr. 1 kg kropsvægt. Kaffe og te kan kun drikkes før og 2 timer efter træning. Ellers hæmmer disse drikkevarer strømmen af glykogen i musklerne.

Anbefalede: