Sådan Spiser Du Rigtigt, Når Du Træner Bodybuilding

Indholdsfortegnelse:

Sådan Spiser Du Rigtigt, Når Du Træner Bodybuilding
Sådan Spiser Du Rigtigt, Når Du Træner Bodybuilding

Video: Sådan Spiser Du Rigtigt, Når Du Træner Bodybuilding

Video: Sådan Spiser Du Rigtigt, Når Du Træner Bodybuilding
Video: Hvad skal man spise, når man træner? | #COACH 2024, April
Anonim

Korrekt ernæring er den vigtigste komponent i at skabe en "smuk" krop. Det skal indeholde mange af de essentielle ingredienser. En sund diæt skal også følge en række grundlæggende principper, især hvis du er en bodybuilder.

Sådan spiser du rigtigt, når du træner bodybuilding
Sådan spiser du rigtigt, når du træner bodybuilding

Kulhydrater

Kulhydrater er kroppens vigtigste energileverandør. Det er denne energi, der bruges i træning. Carbohydratbærere: pasta, korn, brød, frugt. Det tilrådes at indtage 70% af kulhydrater i første halvdel af dagen - så de har tid til at "brænde" og ikke blive til fedt.

Ikke alle kulhydrater er skabt ens. Grovmalet rugbrød er sundere end hvidt hvedebrød. Fiber og ernæringsværdi af disse fødevarer er slående anderledes.

Protein

Protein er kroppens byggesten. For at muskelcellen skal øges, er det nødvendigt at "knække" den gamle "skrøbelige" muskelcelle under træning og derefter hvile den (under en afslappet gåtur, søvn) og komme sig, øge størrelsen. For at vokse har cellen brug for "ernæring" - protein.

Mange bodybuildere bruger proteinblandinger for at hjælpe dem med at få og absorbere protein lettere. At drikke protein shakes er en god måde at “høste” proteiner på, men du bør ikke være begrænset til kunstige blandinger. Mælk, fisk og kød giver dig nok "naturligt" protein.

Bemærk, at ikke alt spist protein kan absorberes af kroppen. Det anbefales at forbruge 2 gram protein pr. 1 kg atletens vægt pr. Dag. Overskydende protein har ikke kun fordel, men skader endda kroppen og bliver til fedt og toksiner.

Fedt

Det tilrådes at reducere fedtindholdet i mad under bodybuilding maksimalt. Desuden gælder dette princip ikke mælkefedt, der fremmer assimilering af proteiner, der indeholder aminosyrer.

Nyttige tip

Brug af vitaminer er nødvendig til organisk udvikling af kroppen: assimilering af proteiner, eliminering af toksiner, energiudveksling. Samtidig tilrådes det, hvis det er muligt, at forbruge naturlige produkter - nødder (vitamin D og PP), frisk frugt (A, C), kornbrød (B3, B6), vagteleæg (E). Hvis du ikke regelmæssigt kan indtage vitaminrige fødevarer, kan du købe et billigt multivitaminkompleks på apoteket.

Nogle bodybuildere deler bevidst deres ernæring (og træning) i to polariteter: "styrke" og "tørhed". Under "power" måltidet kan du spise næsten alt uden særlige begrænsninger. Fastfood, kulhydrat, fedt og kalorierige fødevarer bidrager til succes med vægtløftning under træning. Sådan erhverves musklerne, der er skjult bag fedtlaget. Under "tørring" reduceres forbruget af fedt og kulhydrater, "fedtreserverne" brændes, og musklerne vises i al deres pragt.

Anbefalede: