Uruguay Mod Costa Rica: Brasiliens Første Verdensmesterskabssensation

Kampe i en af de hårdeste grupper i FIFA verdensmesterskabet i Brasilien startede i Fortaleza på Castelan Stadium den 14. juni. I kvartet D mødte de regerende mestre i Sydamerika, Uruguayanerne, landsholdet i Costa Rica.

urugvai_costa-rica

Den første halvdel af kampen var ikke forskellig i mange scoringsituationer. Neutrale fans havde ret til at indrømme, at dette var en af de kedeligste halvdele i turneringen. Imidlertid fandt et mål på stadionet sted, hvor der er plads til omkring 64.000 tilskuere. En af de bedste angribere i verden, den uruguayanske angriber Edinson Cavani åbnede scoringen fra straffesparket. Uruguay tog føringen 1 - 0. Det så ud til, at sydamerikanerne efter pausen ville presse modstanderen. Men i virkeligheden viste alt sig anderledes.

I anden halvdel kom Costa Rica ud som om et andet hold. Interessante angreb fra repræsentanterne for Mellemamerika begyndte at vise sig, og uruguayanerne viste ikke noget foran. Campbells mål i det 54. minut var helt naturligt. En costaricansk spiller skød målmand Muslera uden for feltet.

Tre minutter senere tager Duarte Costa Rica foran 2 - 1. Denne begivenhed var allerede et chok for det uruguayanske hold. Sidstnævnte formåede at gå glip af to gange på tre minutter.

Det må indrømmes, at det uruguayanske landshold, efter at have indkasseret to mål, ikke kunne skabe noget ved modstanderens mål. Tværtimod var 84 minutter fatale for sydamerikanere. Indbytter Urenya scorer det tredje mål efter en strålende gennemtrængende aflevering i det uruguayanske straffesparksområde. 3 - 1 til fordel for Costa Rica.

Kampens dommerens sidste fløjte registrerede hovedfornemmelsen af de første tre spilledage ved verdensmesterskabet. Costa Ricans formåede at slå det uruguayanske landshold 3 - 1.