FIFA World Cup Kvartfinaler: Holland - Costa Rica

Den sidste kamp i kvartfinalen i FIFA World Cup var vært for den brasilianske by El Salvador den 5. juli. Landsholdene i Holland og Costa Rica kæmpede for retten til at spille i semifinalen i verdensmesterskabet.

2014 FIFA World Cup kvartfinaler: Holland - Costa Rica

Dette holdpar var det eneste, hvor der var en klar favorit blandt andre hold, der spillede på kvartfinalen. Holland, før fløjten startede, så bedre ud, men Costa Ricans havde stadig ret til at fortsætte deres fodboldhistorie.

Spillet startede med en europæisk føring. I løbet af første halvdel skabte van Gaals afdelinger mange farlige scoringschancer, men Navas reddede holdet fra Mellemamerika. Van Persie, Sneijder, Depay havde scoringschancer, men resultatet var nul ved udgangen af første halvleg. Costa Ricas spillere forsøgte kun at true europæernes porte ud fra standarder, men det så ikke så farligt ud som fans af Mellemamerika ville ønske.

I anden halvdel af mødet frigav hollænderne igen en strøm af angreb på modstanderens mål, og den costaricanske målmand fortsatte med at gøre vidundere ved målet. De sidste ti minutter af anden halvleg var ekstremt vanskelige for Costa Ricas spillere. I det 82. minut rystede Sneijder rammen til porten til Costa Rica med et slag, i det 84. minut slog Van Persie allerede på mål fra en dødelig position, men Navas reddede igen.

I det 90. minut blokerede den costaricanske Teihead-spiller på mållinjen vejen for bolden i mål, hvorefter tværbjælken også reddede amerikanerne.

90 minutter af mødet afslørede ikke vinderen. Nuller brændte på resultattavlen, hvilket ikke afspejlede den samlede fordel ved Holland.

I ekstra tid fortsatte hollænderne med at belejre rivalernes mål, og målmanden Navas reddede igen og igen. Hvor den costaricanske målmand allerede var magtesløs, blev portens ramme reddet. Så Sneijder kunne i det 119. minut have scoret det vindende mål, men tværstangen spillede for Costa Rica. Sandt nok havde Costa Ricans en chance for at score i ekstra tid. I det 117. minut modtog Urenia en god aflevering fra en partner og skød hollænderne fra straffesparksfeltet på mål. Målmand Sillesen reddede Holland.

Spillets spilletid sluttede uafgjort. Men det kan siges, at scoren klart ikke var i overensstemmelse med spillet. Hollænderne havde mindst fem smukke chancer for at score modstanderens mål, men alt blev bestemt efter straffe efter kampen.

Inden 11-meter-serien erstattede van Gaal den nederlandske målmand. Tim Krul kom ind på marken, som blev den sidste helt af mødet. Hollænderen reddede to straffe, som gjorde det muligt for Holland at vinde i 11-meter-serien med en score på 4 - 3.

Holland går videre til semifinalen for at møde Argentina, mens Costa Ricans er stolte af at forlade turneringen med et hold, der ikke har tabt i fem kampe i verdensmesterskabet i fodbold til nogen i spilletid.