FIFA World Cup Semifinale: Holland - Argentina

Den 9. juli, i den brasilianske by São Paulo, fandt den anden semifinalekamp mellem de nationale hold i Holland og Argentina sted. 60.000 tilskuere på stadion var vidne til en meget nervøs kamp.

2014 FIFA World Cup semifinale: Holland - Argentina

I den anden semifinale så publikum indendørs fodbold. Første halvleg begyndte langsomt, i dette tempo spillede holdene hele kampen. Hovedkarakteristikken ved mødet kan kaldes kampen om bolden på hver del af banen. Holdene skabte en tæthed af spillere fra center- og baglinierne, hvilket førte til et meget kedeligt spil i angrebet fra begge holds angribende stjerner. Argentinas kaptajn Lionel Messi har igen vist, at han ikke kan hjælpe landsholdet i seriøse og betydningsfulde spil. Den sydamerikanske angriber blev simpelthen slået fra spillet af Bruno Martin Indy. Hollænderen tog sig personligt af argentineren gennem første halvleg. Lederne for det hollandske landshold van Persie og Robben skinnede heller ikke med deres præstationer. Vi kan sige, at holdene havde et minimum af tilgange til modstanderens straffesparksområde, der sluttede med et farligt skud. Begge holdets angreb manglede skarphed.

Første halvleg sluttede med en uinteressant, men nervøs uafgjort uden mål. Argentinerne var lidt mere ivrige efter at forsøge at angribe.

I anden halvdel af mødet tog hollænderne det territoriale initiativ for sig selv. Bolden var større og bedre holdt af van Gaals anklager. Dette bar imidlertid ikke nogen frugt. Arjen Robben var stadig usynlig, van Persie lykkedes ikke, og Sneijder kunne ikke komme med noget kreativt i den hollandske offensiv. Argentinas modangreb er udelukket. Sydamerikanske fodboldspillere er mærkbart afhængige fysisk (hvilket gjorde europæerne overlegne). Messi og virksomheden lykkedes absolut ikke. Der var en følelse af, at Argentina uden Lionel simpelthen ikke vidste, hvordan man skulle styre bolden i frontlinjen.

90 minutter af mødet sluttede med nuller på resultattavlen, hvilket medførte ekstra tid. I den første overtid havde hollænderne en fuld territorial fordel, men der var ingen farlige øjeblikke. Den anden ekstra halvdel glædede heller ikke fansen med mål. Sandt nok, allerede i slutningen kunne Palacio have scoret bolden i mål for Holland, men argentineren kunne ikke realisere en farlig udgang til Silissen-målet.

Spillerne spillede 120 minutter uden scorede mål, så skæbnen for en billet til finalen blev bestemt i sportsfodboldlotteriet - en række straffesparkkonkurrencer. Europæerne tabte 2 - 4. Hollænderne ramte først. Af de fire hits lykkedes det kun to gange at sende bolden i mål, og to gange reddede Argentina Romero. Sydamerikanske fodboldspillere var meget mere præcise. Alle fire bolde ramte målet.

Den endelige sejr i straffesparkskonkurrencen bringer Argentina til VM-finalen. Nu vil seerne kunne se en gentagelse af kampen mellem Tyskland og Argentina (finalen i verdensmesterskabet i Italien i 1990) i finalen i verdensmesterskabet i Brasilien. De hollandske spillere vil være tilfredse med en tredjeplads-kamp, hvor europæerne møder Brasilien.