FIFA World Cup Kvartfinaler: Brasilien - Colombia

Den 4. juli, brasiliansk tid, tog hjemmeholdet til banen i Fortaleza for at kæmpe for retten til at spille i semifinalen i verdensmesterskabet. Brasilianernes rivaler var Colombias landshold.

2014 FIFA World Cup kvartfinaler: Brasilien - Colombia

Spillet startede med meget høje hastigheder. Kampen på alle dele af banen var resultatet af adskillige overtrædelser af reglerne, men dette påvirkede ikke det samlede tempo i spillet. Fra de første minutter belejrede brasilianerne modstanderens mål alvorligt. Colombia kæmpede tilbage, og brasilianerne blev kørt frem af mange fans. Allerede i det 7. minut så publikum kampens første mål. Efter et hjørnespark var Pentacampions anfører Silva den første på bolden. Det brasilianske lår sendte bolden ind i målnet i Colombia.

Efter et ubesvaret mål udførte colombianerne et skarpt angreb, men Cuadrados strejke manglede nøjagtighed.

Halvdelen af første halvdel var i hænderne på mesterskabet. Hulken havde flere punkter. Den brasilianske spiller fra de mest fordelagtige situationer slog Ospina på mål, men den colombianske målmand fortsatte med at blokere bolden i mål. Anden halvdel af første halvleg var mere jævn med hensyn til spil. Der var ikke så mange farlige øjeblikke - det skyldtes, at holdene forsøgte at spille for hurtigt. Derfor manglede der en smule i den sidste fase for at skabe en scoringsmulighed.

Anden halvdel af mødet fandt sted i samme hastighed. Colombianerne begyndte at have mere boldbesiddelse, forsøgte hurtigt at aflevere bolden til frontlinjen, men dette fungerede ikke - Brasiliens forsvar så meget disciplineret ud, da han forsvarede sit eget mål.

I det 69. minut førte David Luiz hele Brasilien til jubel. Efter at have ramt fra personalet, fra omkring 30 meter, scorer den brasilianske forsvarsspiller et smukt mål mod Colombia. To standarder bragte brasilianerne en fordel med to mål - 2 - 0.

Colombianerne blev ikke flov over dette. De fortsatte med at søge deres formue ved andres porte. Resultatet var udnævnelsen af et straffespark mod Brasilien i det 80. minut. Haames Rodriguez fra punkt otvital en bold. Det var det sjette mål for colombianeren i turneringen.

Stillingen 2 - 1 gjorde brasilianerne nervøse. Fem gange verdensmestre gik i dybt forsvar, og colombianerne forsøgte at lægge pres på modstanderen. Der var dog meget lidt tid tilbage. Brasilien modstod Colombias angreb og gik videre til semifinalen. Det er værd at bemærke, at brasilianerne meget sjældent i så afgørende faser var så pressede på deres mål. Det ser ud til, at hvis Colombia havde mere tid, ville resultatet blive lige. Men fodbold tolererer ikke den konjunktive stemning.

Brasilien spiller i semifinalen mod Tyskland den 9. juli, og spillerne på det colombianske landshold kan vende hjem som helte. Det er værd at indrømme. at colombianerne var et af de mest interessante hold i verdensmesterskabet. Fodboldtrækningen bragte dem sammen med værterne for mesterskabet, der bestemte nedrykningen i kvartfinalen.