Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Hannover 96 Kendt For?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Hannover 96 Kendt For?
Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Hannover 96 Kendt For?

Video: Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Hannover 96 Kendt For?

Video: Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Hannover 96 Kendt For?
Video: Top 10 Goals - Hannover 96 2024, April
Anonim

Et hold, der er i stand til at samle mange titusinder af fans på tribunerne under deres spil, kan ikke på forhånd være uinteressant eller kedeligt. Dette er præcis, hvad et af de ældste fodboldhold i Tyskland "Hannover 96" er. Født i 1896 over de næste 117 år klatrede hun to gange til det øverste trin på det tyske mesterskabs podium. Men det gik ned i historien om tysk klubfodbold ikke kun for dette …

Fodbolden til Hannover fans er mere end bare en bold
Fodbolden til Hannover fans er mere end bare en bold

1: 6 til ære for jubilæet

Hannover 96 besluttede at fejre sit halvtredsårs jubilæum i 1946 med en højtidelig venskabskamp mod Schalke 04 fra Gelsenkirchen. Markens værter havde desværre ikke ferie, de tabte mere end stort - 1: 6. Således tog gæsterne en overbevisende hævn for nederlaget i finalen i det tyske mesterskab i to kampe i 1938 - 3: 3 og 3: 4.

Men endnu mere trist var klubbens 100-års jubilæum fejret i 1996. Denne sæson er "Hannover" allerede gået fra den anden Bundesliga og går til den regionale liga.

Forresten var gentagelsen af finalen-38, som førte lederne af Hannoverianerne, spillerne fra det tyske landshold Fritz Dycke, Edmund Malecki, Ludwig Pehler, Johannes Jacobs og deres holdkammerater til det første mesterskabstrofæ i deres historie. set af et rekordantal fans i disse år - 95.000 mennesker!

"Tricky" træner for "Hannover" -54

Den anden og sidste sejr i dag i det nationale mesterskab "Hannover" vandt i 1954 - i året for det tyske landsholds triumferende sejr ved verdensmesterskabet i Schweiz. I den afgørende kamp besejrede holdet fra Hannover, coachet af Helmut Kronsbein, med tilnavnet Sly, Kaiserslautern med en score på 5: 1, for hvilken fem verdensmestre spillede på én gang.

Samme år blev den største arena i Tyskland og Europa, Niedersachsen Stadion, til 86.000 tilskuere bygget i Hannover, en af dem, der var vært for FIFA verdensmesterskabet i 1974 og 2006.

2014 markerer 60-året for Hannovers anden og sidste sejr i det tyske mesterskab.

Wuppertal mirakel

1960-1970'erne blev husket af fans fra Hannover med tre behagelige fakta. Den første af disse var den effektive præstation af angriberen Hans Siemensmeier, der scorede 72 mål på ni sæsoner og stadig er klubbens topscorer i Bundesliga.

Den anden bemærkelsesværdige kendsgerning: i sæsonen 1963/1964 blev der sat rekord for Hannover stadions gennemsnitlige deltagelse - 46.000 mennesker.

Endelig er den tredje kendsgerning kampen, der spilles i den sidste runde af det nationale mesterskab i 1972/1973 og senere kaldes "Wuppertal-miraklet". På denne dag slog Hannover, der allerede næsten trak sig tilbage fra at blive degraderet fra Bundesligaen, uventet Wuppertal 4: 0 og slog Eintracht (Braunschweig), taberen i sidste runde, og bevarede en plads i eliteligaen i tysk fodbold.

Sievers Cup

I 1992 opnåede "Hannover" en enestående og stadig gentaget præstation - vandt den tyske cup, idet han kun var et hold i anden division af mesterskabet. Målmand Jörg Sivers blev helten i det sidste spil, hvor Hannoverianerne kun opnåede sejr i straffesparkskonkurrencen.

Den ydmyge Hannover 96 kom ind i tysk klubfodbolds historie ved at blive det eneste hold i anden division af mesterskabet, der formåede at vinde landets cup.

Til minde om Encke

En af de tristeste dage i klubben var 10. november 2009, da holdets hovedmand og det tyske landshold Robert Encke døde. Fodboldspilleren, der afspejlede sine rivalers slag uden frygt og skændsel, kunne ikke modstå skæbneslagene og depressionens slag og trådte frivilligt op på skinnerne foran et forbipasserende tog …

Næsten 40 tusind mennesker deltog i begravelsen af fanfavoritten, og en af gaderne i Hannover, der ligger ikke langt fra fodboldstadionet, begyndte at bære navnet Robert Encke.

Stjerner af "Hannover"

Ud over de allerede nævnte ledere af "Hannover" fra 30'erne og vicechampionen for Europa-2008 Robert Encke, inkluderede klubben kort sagt, kaldet "96" af fansne, mange andre fremragende spillere. Den mest berømte af disse er Jupp Heynckes - europamester i 1972 og verdensmester i 1974.

Sådanne kendisspillere fra den Hannoveranske klub som Gerald Asamoah, Fredi Bobich, Per Mertesacker, Gheorghe Popescu (Rumænien), Michael Tarnat og Emanuel Pogatets (Østrig), der spillede i nogen tid i Spartak Moskva, har betydelig erfaring med at spille for landsholdene Tyskland og andre europæiske lande.

Anbefalede: